Romeo Stavarache scapă de condamnarea din dosarul “Apartamentul” dacă OUG-ul privind Codul Penal intră în vigoare

Vineri, 3 Februarie 2017 | Bacau, stiri | 2 comentarii

Dacă vă mai amintiți, pe 21 octombrie 2015, alături de vreo 50 de băcăuani, am ieșit în stradă pentru a-i cere demisia primarului Romeo Stavarache, imediat după ce acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul “Apartamentul” pentru tentativă la abuz în serviciu. Toată afacerea necurată este detaliată aici.

Pentru că nu eram de acord ca un condamnat pentru fapte de corupție să ne conducă orașul, organizând un protest în acest sens, era cât pe ce să fiu băgat în dubă. În cele din urmă, m-am ales cu un avertisment din partea Jandarmeriei Bacău. Am ținut să menționez acest episod ca să înțelegeți cât de frustrant ar fi pentru un cetățean indignat și corect ca Romeo Stavarache să fie achitat la recurs în baza modificării definiției abuzului în serviciu pe care Guvernul Grindeanu a legiferat-o prin OUG 13/2017 privind schimbarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

Da, ați citit bine! Dacă intră în vigoare modificarea art. 297 privind abuzul în serviciu din Noul Cod Penal, Romeo Stavarache ar putea fi achitat de către Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde a reușit să își strămute recursul din dosarul “Apartamentul”. Așadar, printre beneficiarii ordonanței minune nu sunt doar PSD-iști de-ai lui Dragnea, ci și PNL-iști/foști PNL-iști.

P.S.: sunt multe voci din lumea dreptului care spun că nu ar exista infracțiunea de tentativă la abuz în serviciu. Nu sunt specialist, nu comentez. Dacă e adevărat, fostul primar ar scăpa oricum de acest prim dosar. Totuși, ar fi trist să fie scos basma curată de ordonanța din cauza căreia zilele acestea au ieșit mii de băcăuani în stradă.

romeo-stavarache-primar-bacau-2012-5

2 comentarii la “Romeo Stavarache scapă de condamnarea din dosarul “Apartamentul” dacă OUG-ul privind Codul Penal intră în vigoare”

  1. Valentin 4 Februarie 2017 at 00:43 Permalink

    Până la urmă scăpa sau ar putea scăpa ? Lasa-ne!

    • Kristofer 4 Februarie 2017 at 00:52 Permalink

      Cred că e destul de logic: ar putea scăpa. Condițional optativ. Iar condiția e intrarea în vigoare a prevederii din OUG. Încă este timp pentru abrogare.


Lasa un comentariu