S-a rezolvat: elevii moineșteni nu mai fumează în curtea liceului

Marti, 27 Noiembrie 2012 | Bacau, Video | 3 comentarii

Ce credeți că spune un reportaj al Impuls TV referitor la sistemul de supraveghere video recent instalat în Moinești?

Deși au trecut câteva zile de când viața Moineștiului este înregistrată, deja au apărut primele efecte: elevii Liceului Spiru Haret nu mai fumează în curtea școlii de teamă ca părinții să nu afle de viciu.

Tare bine ar fi dacă treaba ar sta așa, dar mă îndoiesc. În rest, toate laudele pentru materialul de 12 minute despre Big Brother-ul de Moinești. Mi se pare amuzantă părerea unui cetățean onest (desigur) intervivat, care a speakuit niște cuvinte din care am înțeles doar că a fost la Londra și cam atât.

 “Mi se pare o prostie aicea, că… am fost la Londra, în Londra sunt că-i țara mai mare, e mai multe infracțiuni, mai multe ceva. Mai multe camere sunt la noi la un județ mic, care-i municipiu și e un sat. Principiu care-i concediu toată lumea față de cum îi Londra.” (min 8:40)

Whaaaaaat?

3 comentarii la “S-a rezolvat: elevii moineșteni nu mai fumează în curtea liceului”

 1. BigBadSheep 28 Noiembrie 2012 at 03:52 Permalink

  Mno… şi tu acum la care fapt te-ai isterizat? La ceea ce a spus intervievatul, la calitatea reportajului sau la încălcarea intimităţii şi a libertăţilor personale de către stat? Văd totuşi că ai nişte valori etice destul de… strâmbe. Se vorbeşte de amplasarea unor camere de luat vederi fără aprobarea cetăţenilor, împotriva cetăţenilor. Prin aceste camere de înregistrare se pot înfăptui şi se vor înfăptui infracţiuni mai mari decât cele pe care vor ei să le prevină. Mi-e de ajuns să mă gândesc şi să obţin accesul la o cameră de luat vederi amplasată către o bancă sau către o firmă. Aşa pot învăţa multe despre ridicatul banilor, despre regularitatea cu care aceştia sunt preluaţi, de către cine şi altele.
  Sau poate să înregistreze o violenţă domestică în care statul, conform legii, nu se poate amesteca şi nu trebuie să ştie decât dacă este sesizat.
  Sunt o groază scenariile de încălcare a intimităţii şi libertăţii personale şi tu te isterizezi de ceea ce a spus un individ ales de reporter tocmai pentru a face caterincă (vezi şi dialogul cu preotul – tot caterincă)

 2. lucian 29 Noiembrie 2012 at 09:40 Permalink

  ocupatia de baza in satele din moldova , spargator de seminte (aka smecher ) acasa , frecator de buda in londra.

  moinestiu ala cred ca are cea mai mare densitate de cocalari/pizdipoance pe mp. prostia e la ea acasa :)) duce-s-ar cu totii la londra

 3. Maria 1 Decembrie 2012 at 21:34 Permalink

  Lucian>> Nu trebuie generalizat. Ai descris bine dar nu trebuie generalizat.
  Referitor la acele camere, da e putin dus la extrem acest reportaj… (Alti oameni nu a gasit?)


Lasa un comentariu