Cum am sărbătorit Ora Pământului în Bacău

Duminica, 20 Martie 2016 | Bacau, foto | 1 comentariu

Dacă era după mine, aș fi anunțat primul eveniment cu bicicletele din 2016 fix pentru ziua de ieri, de Ora Pământului, dar vremea n-a ținut cu noi. La 2 grade Celsius n-am fi ieșit să pedalăm decât vreo 3-4 nebuni mega-pasionați de stat pe șa, așa că am preferat să ies la o plimbare și să mă duc la singurul eveniment Earth Hour din Bacău.

Cum singura ofertă disponibilă pentru a marca Ora Pământului în Bacău prin participarea la un eveniment a fost acțiunea Ligii Studențești, m-am dus în Campusul Mărășești al Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău. Studenții au închis iluminatul din campus, au aprins mai multe lumânări așezate astfel încât să ilustreze 60+ (sigla Earth Hour ce semnifică cele 60 de minute în care toată planeta este invitată să stingă lumina) și au cântat în cor, ajutați de o chitară.

La un kilometru distanță, am înțeles că Jandarmeria a marcat momentul prin reducerea consumului de energie electrică la sediul unității, în semn de susținere a eforturilor umanității împotriva poluării și a încălzirii globale. Foarte tare!

Iar dacă e să ne uităm și mai departe, am fi ajuns la Moinești, unde AICR (Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă) trebuia să pună la cale o sesiune de fitness în aer liber. Nici lor nu le-au surâs condițiile meteo, așa că au fost nevoiți să amâne evenimentul. Planeta ne dă semne și chiar ar trebui să le luăm în seamă.

Fotografii de la Universitatea Bacău.

earth hour bacau 2016 universitatea vasile alecsandri 4

earth hour bacau 2016 universitatea vasile alecsandri 6

earth hour bacau 2016 universitatea vasile alecsandri 2

earth hour bacau 2016 universitatea vasile alecsandri 5

earth hour bacau 2016 universitatea vasile alecsandri 1

earth hour bacau 2016 universitatea vasile alecsandri 3

Dacă am omis vreun eveniment, vă rog să mă anunțați și imediat completez articolul! :)

1 comentariu la “Cum am sărbătorit Ora Pământului în Bacău”

  1. Anca Balaban 21 Martie 2016 at 11:55 Permalink

    Buna Cristian!
    Iti multumim pentru mentionarea evenimentului nostru.
    Suntem tristi pentru ca vremea nu ne-a permis sa ne tinem programul. Ba chiar am iesit pe la ora 20:00 in parc unde era programata initial sesiunea de fitness si era frig pentru a face miscare in aer liber. Voluntarii si moinestenii oricum au tinut cont de aceasta miscare globala si chiar dinainte de 20:30 mergand pe str centrala se vedea clar la ferestre ca nu sunt becuri aprinse. Asta ne-a dat sentimentul ca inca se mai poate face ceva, daca o cauza atat de puternica ii misca pe oameni sa tina cont si sa arate ca nu sunt nepasatori.


Lasa un comentariu