Se poate vota numai cu cartea de alegător?

Joi, 23 Februarie 2012 | Pareri personale | 5 comentarii

Azi mi-a bătut la uşă un domn poliţist care mi-a dat bună ziua şi care m-a întrebat dacă sunt gigel. Deja mă gândeam dacă am făcut vreo boacănă. Da, sunt gigel, zic eu. “Bun, uitaţi cartea dumneavoastră de alegător”. Am semnat şi a plecat.

Acum mă întreb dacă talonul ăsta, că document nu îi prea pot spune, foloseşte la ceva. Din câte ştiu, la alegerile din 2009 nu s-a putut vota doar cu cartea de alegător, ci a fost necesar şi buletinul. De fapt, cartea de alegător era opţională, o bucată de hârtie care îţi umfla portofelul. Unii (precum Florin) spun acelaşi lucru. Că nu se poate. Câţiva prieteni mi-au spus pe Facebook altceva, că da, se poate vota doar cu cartea de alegător.

Da ori ba?

5 comentarii la “Se poate vota numai cu cartea de alegător?”

 1. gaby 23 Februarie 2012 at 13:52 Permalink

  Aia e facuta doar ca sa fie.Nu poti sa faci mai nimic cu ea.Nu poti vota

 2. ktala 23 Februarie 2012 at 14:05 Permalink

  Cand am votat eu la parlamentare si europarlamentare nu mi-a cerut decat buletinul ca am abtibildurile lipite pe spatele lui. Cartea aia e o bucata de hartie nefolositoare ca nici daca iti schimbi buletinul nu ti-o cere in mod obligatoriu: daca o ai bun, daca nu o ai la fel de bun.

 3. Catalin 23 Februarie 2012 at 14:33 Permalink

  Am si eu acest “document” de ceva vreme si singura lui utilitate am gasit-o in a o folosi atunci cand vrea vreo factura. Ai pe el toate datele: cnp, serie si numar buletin, adresa. Legal nu are nici o valoare. Cum NU reprezinta act de identitate, NU il poti folosi la nimic: nici la vot, nici la banca, nici la posta (a se citi ofuciu postal).

 4. Nechita 23 Februarie 2012 at 20:22 Permalink

  degeaba o ai , ca atunci cand vei vota nu iti va folosi la nimic , o sa iti lipeasca pe spatele buletinului o eticheta, asa am gandit si eu prima data cand a venit la usa la mine

 5. Nicu 26 Februarie 2012 at 20:38 Permalink

  La ultimele alegeri am facut parte din comisia de votare a unei sectii din judetul Neamt si i-ti zic sigur ca nu a votat nimeni fara buletin !!! Persoanele care se prezentau doar cu cartea de alegator le-am cerut sa revina cu buletinul si asta din simplu motiv ca asa era scris in regulamentul sectiei de votare .

  concluzie : cum zicea si cineva mai sus …. o porti la tine in cazul in care nu i-ti stii C.N.P. -ul sau seria si nr de buletin … in rest este doar o bucata de “carton”


Lasa un comentariu