Ședința Consiliului Local Bacău din 17 mai 2022 (rezumatul proiectelor)

Luni, 16 Mai 2022 | Bacau | Comenteaza

Consiliul Local al municipiului Bacău se întrunește mâine într-o nouă ședință extraordinară, începând cu ora 10:00, la Centrul de Afaceri și Expoziții.

Pe ordinea de zi sunt 14 proiecte, cele mai importante vizând actualizarea devizelor proiectelor de mobilitate urbană ca urmare a creșterii prețurilor la materialele de construcții, închirierea a 4 imobile de pe Insula de Agrement care trebuia realizată încă din toamna anului 2020, dar și aprobarea criteriilor pentru selecția noilor administratori ai societății Thermoenergy Group.

Rezumatele tuturor proiectelor le aveți mai jos.

 • 01. aprobarea devizului general actualizat (faza proiect tehnic) pentru realizarea coridorului pentru deplasări nemotorizate pentru agrement Centru-Insula de Agrement. Valoarea totală a investiției va fi de 6,1 milioane lei (cu TVA), cu 1,7 milioane mai mult față de faza DALI.
 • 02. actualizarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru traseul pentru deplasări nemotorizate Sud (Centru-Aeroport) ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții. Valoarea totală a investiției este de 21 de milioane lei (cu TVA).
 • 03. actualizarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru realizarea coridorului pentru deplasări nemotorizate Parcul Cancicov-Stadion-Bazinul de înot-Universitatea “Vasile Alecsandri” (Traseul Tineretului și Sportului). Valoarea este de 39,7 milioane lei (cu TVA).
 • 04. actualizarea bugetului proiectului pentru coridorul pentru deplasări nemotorizate Parcul Cancicov-Stadion-Bazinul de înot-Universitatea “Vasile Alecsandri” (Traseul Tineretului și Sportului) de la 32,5 milioane la 39,7 milioane lei.

pasarela cancicov traseul tineretului sportului bacaupasarela pietonală și pentru bicicliști care face parte din Traseul tineretului și sportului (reprezentare grafică de la faza SF)

 • 05. aprobarea devizului general actualizat (faza proiect tehnic) pentru realizarea coridorului pentru deplasări nemotorizate Centru-Gară-Cartier CFR-Sala Polivalentă-CAEx/Parc Industrial. Valoarea actualizată a investiției este de 24,7 milioane lei (cu TVA).
 • 06. actualizarea bugetului proiectului pentru realizarea coridorului pentru deplasări nemotorizate Centru-Gară-Cartier CFR-Sala Polivalentă-CAEx/Parc Industrial de la 12,1 milioane (faza SF) la 24,7 milioane lei (cu TVA).
 • 07. modificarea și completarea HCL 147/2022 privind organizarea evenimentului Music Box alături de Colegiul Național de Artă “George Apostu” prin adăugarea unei alocări de 50.000 de lei din bugetul local pentru închirierea serviciilor sceno-tehnice;
 • 08. punerea la dispoziție a sălii de spectacole a Teatrului Municipal Bacovia unor instituții de învățământ preuniversitar din municipiul Bacău în vederea organizării unor evenimente (curs festiv al al Liceului Tehnologic “Grigore Antipa” în 19 mai 2022, respectiv spectacol de animație al Colegiuli N.V. Karpen în 23 mai 2022);
 • 09. desființarea Centrului Bugetar Creșe ca urmare a arondării prin lege a creșelor către unitățile de învățământ;
 • 10. stabilirea mandatului reprezentantului legal în AGA CRAB pentru ședința din 25 mai 2022;
 • 11. aprobarea profilului Consiliului de Administrație al Thermoenergy Group SA și al profilului personalizat al membrilor Consiliului de Admininistrație al Thermoenergy Group SA;
 • 12. mandatarea împuterniciților în AGA SSPM Bacău pentru stabilirea asigurării pentru răspundere profesională în cuantum de 2,5% din cifra de afaceri a societății;
 • 13. modificarea HCL 213/2020 prin care a fost aprobată închirierea prin licitație publică a unor amplasamente (spații și construcții) situate pe Insula de Agrement prin actualizarea prețurilor la nivelul anului curent, având în vedere că amplasamentele nu au fost scoase la licitație:

– anexă împrumuturi vânzări: 32,2 mp pentru vânzarea de produse alimentare și nealimentare;
– anexă teren sport: 145 mp pentru desfășurarea activităților de alimentație publică;
– bibliotecă cu ceainărie: 220 mp pentru desfășurarea activităților de alimentație publică;
– acces aqualand: 253 mp pentru desfășurarea activităților de alimentație publică.

 • 14. constatarea datoriei municipiului Bacău către Societatea Thermoenergy Group SA reprezentând pierderile de pe rețeaua de distribuție a agentului termic pentru perioada februarie-martie 2022, aceasta ridicându-se la 17,6 milioane lei.

Proiecte comunicate peste ordinea de zi:

 • 15. alegerea președintelui de ședință pentru ședința extraordinară din 17 mai 2022;
 • 16. alocarea a 47.919 lei pentru organizarea unor evenimente cinematografice în aer liber în Parcul Cancicov în perioada 4 iunie 2022 – 24 septembrie 2022;
 • 17. asocierea cu Palatul Copiilor în vederea organizării Festivalului Copiilor (1-5 iunie 2022) prin alocarea a 135.660 cu TVA;
 • 18. actualizarea bugetului proiectului pentru traseul pentru deplasări nemotorizate Sud (Centru-Aeroport) ca urmare a creșterii prețurilor la materialele de construcții. Valoarea totală a investiției este de 21 de milioane lei (cu TVA).

Documentația completă pentru toate proiectele de hotărâre o găsiți aici, în Monitorul Oficial Local. Începând cu octombrie 2020, proiectele de hotărâre sunt publicate nu doar în format scanat, ci și în format pdf indexabil.

Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Prin urmare, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor, deci vă aștept la Centrul de Afaceri și Expoziții. De altfel, acestea sunt transmise live pe pagina de Facebook a municipiului.

Ne vedem la ședință!

Lasa un comentariu