Ședința Consiliului Local Bacău din 8 mai 2023 (rezumatul proiectelor)

Luni, 8 Mai 2023 | Bacau | Comenteaza

Prima ședință a Consiliului Local Bacău din luna mai este una extraordinară, convocată de primar pe de o parte pentru o nouă încercare de a contracta un credit bancar de aproape 180 de milioane de lei, pe de altă parte pentru rectificarea bugetului local înainte de termen ca să acopere gaura din buget pe care tot el a provocat-o pe fondul sumelor datorate Thermoenergy, societatea de termie a municipiului.

  • 1. contractarea unui credit de 179.730.000 lei care ar urma să fie alocat pentru cofinanțarea proiectelor cu fonduri europene (115 milioane), respectiv pentru realizarea a 5 obiective de investiții valorând 64 milioane de lei:

– închidere Celula 1 a Depozitului de deșeuri;
– alimentarea Thermoenergy cu gaze naturale din magistrala Transgaz;
– amenajarea și utilarea spațiilor din curțile școlilor Ferdinand, Vasile Alecsandri și Gheroghe Vrănceanu.

Ziarul de Bacău a analizat proiectul propus de primarul Viziteu: costul împrumutului calculat de municipalitate ar însemna dobânzile, care s-ar ridica la 16 milioane de lei pe an pentru creditul în lei sau 9 milioane de lei pe an pentru cel în euro.

Înmulțiți aceste milioane cu 15 ani și ajungem fie la un cost de 256 de milioane pentru lei, fie de 144 de milioane de lei pentru cel în euro.

  • 2. rectificarea bugetului local pe anul 2023 în vederea achitării datoriilor către Thermoenergy, respectiv pentru introducerea în buget a finanțărilor PNRR destinate reabilitării unor blocuri și demararea unor expertize tehnice la corpurile de clădire ale unităților de învățământ din municipiul Bacău.

Documentația completă pentru toate proiectele de hotărâre o găsiți aici, în Monitorul Oficial Local.

Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Prin urmare, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor, deci vă aștept la Centrul de Afaceri și Expoziții. De altfel, acestea sunt transmise live pe pagina de Facebook a municipiului.

Lasa un comentariu