Ședința Consiliului Local Bacău din 14 martie 2022 (rezumatul proiectelor)

Tocmai am primit pe e-mail convocarea Consiliului Local al municipiului Bacău pentru o ședință extraordinară programată pentru ziua de luni, 14 martie 2022. Întrunirea va începe la ora 10:00 la Centrul de Afaceri și Expoziții și (momentan) cuprinde doar 4 proiecte pe ordinea de zi: o modificare de urgență a bugetului local, două asocieri și o modificare discutabilă de inventar al domeniului privat.

  • 1. modificarea bugetului local pe anul 2022 astfel:

+536.000 lei pentru amenajarea unui spațiu de cazare la Căminul Letea destinat persoanelor refugiate din Ucraina;
-500.000 lei din fondul de rezervă (cărora li se adaugă 36.000 lei existenți deja la reparațiile curente de la capitolul bugetar Ordine publică și siguranță națională).

consiliul local bacau 2021

  • 2. asocierea cu Federația Română de Natație și Pentatlon Modern și cu Asociația Județeană de Natație și Pentatlon Modern Bacău pentru organizarea unor evenimente sportive pe parcursul anului 2022;

5 evenimente vor beneficia de punerea la dispoziție gratuită a Bazinului de înot și de asigurarea serviciului de ambulanță în baza parteneriatului cu Crucea Roșie – Filiala Bacău:
– 19-20 martie: Etapa regională de copii;
– 23-26 martie: Campionatul național în bazin de 50m (seniori+tineret+juniori);
– 8-10 aprilie: Etapa regională de cadeți;
– 15-17 aprilie: Campionatul național de seniori, juniori A1 și juniori B2
– 6-8 mai: Campionatul național de juniori C și juniori D.

Campionatul-National-de-inot-Juniori-la-Bazinul-de-Inot-Bacau

  • 3. aprobarea participării la înființarea Asociației Cluster de Educație pentru Dezvoltare Durabilă (C-EDD);

Municipiul Bacău va contribui cu 2.500 de lei la patrimoniul inițial, va cotiza anual cu 20.000 de lei și, cu toate acestea, nu va avea nicio persoană persoană desemnată în prima componență a Consiliului Director.

Consiliul Director inițial al asociației va fi condus de Dan Mălin Paul Popa (președintele patronatului județean IMM despre care Ziarul de Bacău a scris că nu este antreprenor, ci director de resurse umane), Carol Schnakovsky (rectorul Universității Vasile Alecsandri) și Ida Vlad (inspectorul școlar general).

Membrii fondatori ai asociației sunt Municipiul Bacău, Județul Bacău, Universitatea Vasile Alecsandri, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Aerostar SA, Barleta SRL, Barrier SRL și Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PIJMM) Bacău.

Obiectivul general al asociației este dezvoltarea învățământului profesional și tehnic pentru a furniza forță de muncă calificată pentru agenții economici locali, la orizont aflându-se, dacă va fi urmată calea arătată de Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, construirea unui campus școlar integrat pentru învățământul profesional și tehnic.

  • 4. includerea în domeniul privat a unor terenuri:

– 8,8 mp în str. Bucovinei nr. 6, sc. B pentru realizarea unui balcon;
– 71 mp în str. Alecu Russo nr. 15A cu destinația de cale de acces probabil pentru imobilul care va fi ridicat de Milibuz.

Documentația completă pentru toate proiectele de hotărâre o găsiți aici, în Monitorul Oficial Local. Începând cu octombrie 2020, proiectele de hotărâre sunt publicate nu doar în format scanat, ci și în format pdf indexabil.

Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Prin urmare, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor, deci vă aștept la Centrul de Afaceri și Expoziții.

Ne vedem la ședință!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *