Ședința Consiliului Local Bacău din 21 octombrie 2022 (rezumatul proiectelor)

Joi, 20 Octombrie 2022 | Bacau | Comenteaza

Vineri, începând cu ora 11:00, primarul a convocat Consiliul Local al municipiului Bacău pentru o ședință extraordinară care va avea loc la Centrul de Afaceri și Expoziții pentru 6 proiecte care, dacă ne luăm după felul în care au fost anunțate și comunicate, au caracter urgent. Ca de obicei, vă invit să parcurgeți rezumatul acestor documentații propuse spre aprobare.

  • 1. actualizarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru realizarea Coridorului pentru deplasări nemotorizate Parcul Cancicov-Stadion-Bazin de Înot-Universitatea Vasile Alexandri (Traseul Tineretului și Sportului). 

După ce în luna mai valoarea lucrărilor a fost majorată de la 32,5 la 39,7 milioane lei și câteva licitații eșuate, devizul este din nou actualizat și ajunge astfel la 47,1 milioane lei, conform estimărilor întocmite de FIP Consulting.

pasarela cancicov traseul tineretului sportului bacau

  • 2. actualizarea bugetului proiectului cu fonduri europene pentru realizarea Coridorului pentru deplasări nemotorizate Parcul Cancicov-Stadion-Bazin de Înot-Universitatea Vasile Alexandri (Traseul Tineretului și Sportului), în concordonață cu valoarea devizului menționată mai sus: 47,1 milioane lei cu TVA.

30,7 milioane de lei ar urma să fie decontate din fonduri europene, iar diferența de 16,4 milioane de lei va fi acoperită din bugetul local.

  • 3. punerea la dispoziție către Asociația Club Sportiv Adamas Bacău a Pavilionului expozițional 1 din cadrul Centrului de Afaceri și Expoziții pentru desfășurarea competiției Cupa Adamas – Concurs de dans sportiv în zilele de 22 și 23 octombrie 2022.

cupa dans bacau

  • 4. completarea HCL 337/2022 prin care s-a aprobat lista finală a proiectelor/programelor care vor primi finanțări nerambursabile de la bugetul local în baza Legii 350/2005 cu o anexă nr. 3 care vizează cele două proiecte din domeniul social care urmează să fie finanțate:

– 64.296 lei către Crucea Roșie Bacău pentru proiectul “Centrul de servicii de îngrijire și asistență la domiciliu pentru persoane vârstnice – deschideți o ușă!”;
– 365.153 lei către Asociația Betania pentru proiectul “Prevenirea marginalizării sociale prin servicii de asistență, îngrijire, socializare și recuperare pentru copii, tineri și adulți cu dizabilități sau aflați în dificultate, persoane vârstnice”.

  • 5. completarea HCL prin care s-a aprobat înființarea CSM (Club Sportiv Municipal) Bacău, astfel încât sportivii care evoluează în Liga a III-a să poată fi premiați cu o remunerație de la 300 până la 500 de lei pentru fiecare meci câștigat.
  • 6. Modificarea HCL 207/2022 privind modernizarea flotei de transport public prin PNRR, conform unei solicitări de clarificare ce nu a fost atașată la proiectul de hotărâre.

Documentația pentru toate proiectele de hotărâre poate fi consultată aici, în Monitorul Oficial Local.

Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Prin urmare, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor, deci vă aștept la Centrul de Afaceri și Expoziții. De altfel, acestea sunt transmise live pe pagina de Facebook a municipiului.

Lasa un comentariu