Ședința Consiliului Local Bacău din 2 noiembrie 2020 (rezumatul proiectelor)

Duminica, 1 Noiembrie 2020 | Bacau | 3 comentarii

Mâine, începând cu ora 9:00, la Centrul de Afaceri și Expoziții are loc prima ședință funcțională a Consiliului Local al municipiului Bacău a mandatului 2020-2024. Chiar dacă am fost ales și învestit viceprimar, rămân potrivit legii și consilier local, iar practica publicării rezumatelor proiectelor înainte de fiecare ședință cu care v-am obișnuit în mandatul anterior o voi continua și în noua calitate.

Primul proiect de hotărâre pe care administrația Stanciu Viziteu își pune semnătura este cel de digitalizare a învățământului local pentru desfășurarea orelor online. Accesăm în regim de urgență fonduri europene de peste 19 milioane de lei pentru 4267 de tablete pentru elevi și pentru dotarea a 734 de clase cu laptop, proiector, cameră web, router wireless și tablă interactivă.

Asta nu înseamnă că am renunțat la planul de a redeschide școlile, ba dimpotrivă! Lucrăm intens zilele acestea în acest sens, dar trebuie să fim pregătiți și pentru o eventuală accentuare a pandemiei de Covid-19, dotând școlile și elevii cu mijloacele electronice necesare.

consiliul local bacau viziteu ghinghes

 • 1. rectificarea bugetului local pe anul 2020:

+60.500 lei pentru dotarea autorităților executive cu mijloace electronice performante în vederea desfășurării activității;
+394.771 lei pentru cofinanțarea proiectului de educație digitală în învățământul preuniversitar din municipiul Bacău, ce presupune achiziționarea de echipamente IT mobile și dispozitive electronice menite să faciliteze desfășurarea activităților didactice în mediul online;
+35.700 lei pentru managementul proiectului de mai sus.
+909.029 lei pentru reabilitarea rețelelor termice secundare din municipiul Bacău.
-1.400.000 lei de la achiziția de tablete pentru uz școlar (rectificare negativă ocazionată de proiectul menționat mai sus privind digitalizarea învățământului local, care urmează a fi aprobat la punctul 2 al ședinței).

 • 2. aprobarea proiectului și a cheltuielilor privind proiectul Educație digitală în învățământul preuniversitar din municipiul Bacău, în cuantum de 19,7 milioane (dintre care doar 2%, adică 394.770 lei, din bugetul local). Restul sunt fonduri europene care vor fi atrase prin Programul Operațional Competitivitate (POC) – axa 2.

Vor fi dotate unitățile de învățământ preuniversitar de stat situatie pe raza municipiului Bacău cu echipamente IT și dispozitive electronice menite să faciliteze desfășurarea activităților didactice în mediul online:
– 4267 tablete pentru elevii care nu au posibilități materiale (în baza situațiilor furnizate de unitățile de învățământ);
– 734 de săli de clasă urmează să fie dotate cu un pachet ce conține laptop, proiector, cameră web, router wireless și tablă interactivă.

Documentația completă pentru toate proiectele de hotărâre o găsiți aici, în Monitorul Oficial Local. Ca titlu de noutate, începând cu această ședință proiectele de hotărâre vor fi publicate nu doar în format scanat, ci și în format pdf indexabil.

Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Prin urmare, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor, deci vă aștept la Centrul de Afaceri și Expoziții! Altfel se comportă majoritatea aflată la conducere când cetățenii le suflă în ceafă.

Ne vedem la ședință!

 

3 comentarii la “Ședința Consiliului Local Bacău din 2 noiembrie 2020 (rezumatul proiectelor)”

 1. Nastase 3 Noiembrie 2020 at 09:14 Permalink

  Bravoooo! Ati inceput furatul. Laptop la 6000, PC la 10000! Primaria Bacau are contract cu NASA.
  Am un laptop de 2000 lei cu placa video dedicata si se lucreaza foarte bine si Arhicad, si Autocad.

 2. Adriana 3 Noiembrie 2020 at 11:02 Permalink

  Oare nu se gaseau in toata Primaria niste laptopuri si niste imprimante pt noua conducere? Chiar asta trebuia sa fie prima voastra hotarare? By the way, cand spui ca ai nevoie de MacBook pt a citi fisierele iun Autocad, te-ai gandit ca ai putea sa te misti din biroul tau in biroul de urbanism sa te uiti direct pe calculatorul functionarului public care lucreaza in AUTOCAD? Oare nu ar fi fost o buna oportunitate sa te apropii de oamenii din Primarie, sa vezi cum si ce muncesc?

  • Kristofer 3 Noiembrie 2020 at 23:14 Permalink

   +video, +foto, +diferite elemente grafice care nu vor mai fi externalizate.


Lasa un comentariu