Ședința Consiliului Local Bacău din 9 iulie 2020 (rezumatul proiectelor)

Marti, 7 Iulie 2020 | Bacau | Comenteaza

Joi, începând cu ora 10:00, Centrul de Afaceri și Expoziții găzduiește o ședință extraordinară a Consiliului Local Bacău ce include 7 puncte pe ordinea de zi. Măsuri Covid, demararea (în sfârșit) a finanțărilor nerambursabile pentru tineret, lista cu locuințele ANL repartizate și înființarea Grupului de Lucru Comunitar, proiect pe care l-am propus și care ajunge pe masa forului deliberativ după ce a primit avizele necesare.

Acest grup este șansa locuitorilor orașului ca sesizările lor privind problemele din cartiere să nu mai fie uitate prin sertarele primăriei, ci să fie formulate și discutate public, astfel încât să existe o obligație clară a administrației (de orice culoare ar fi și de oricine ar fi condusă) de a le lua în vedere, de a le rezolva și ulterior de a furniza un răspuns petenților.

  • 1. darea în administrare către Spitalul TBC (Pneumoftiziologie) a unei clădiri și terenul aferent acesteia din cadrul Complexului Sportiv “Constantin Anghelache” (Letea) orecum și închirierea unui contract de comodat pentru containerele amplasate în același complex, pentru asigurarea asistenței medicale pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2;
  • 2. completarea HCL 292/2019 prin care s-a aprobat structura organizatorică, organigrama și statul de funcții ale Spitalului TBC;

Nu este deloc clar în proiectul prezentat care sunt modificările aduse organigramei, așa că voi cere lămuriri în cadrul ședinței Comisiei juridice de mâine.

  • 3. aprobarea actelor procedurale pentru Legea 350/2005 a finanțărilor nerambursabile, după consultările suplimentare cu organizațiile de tineret;
  • 4. constituirea comisiilor de punere în aplicare a Legii 350/2005 a finanțărilor nerambursabile;
  • 5. modificarea organigramei Primăriei Bacău ca urmare a unor promovări în grad profesional superior;
  • 6. aprobarea listei de repartizare a locuințelor pentru tineri (ANL) destinate închirierii: 25 de imobile, punctaje între 99 și 64;
  • 7. atestarea persoanelor fizice care au obținut certificate de calificare profesională în vederea desfășurării activității de administrator de condominii la asociațiile de proprietari din municipiul Bacău: 56 de persoane;
  • 8. constituirea Grupului de Lucru Comunitar al municipiului Bacău, propus de mine pentru rezolvarea problemelor punctuale și colective din cartierele orașului.

Menirea Grupului de Lucru Comunitar este să preia problemele cetățenilor din cartiere astfel încât doleanțele comunității să fie rezolvate cu celeritate la nivelul compartimentelor din Primăria Bacău, dar și de către angajații Societății de Servicii Publice Municipale și ai Poliției Locale, acolo situația o impune.

Este șansa locuitorilor orașului ca sesizările lor privind problemele din cartiere să nu mai fie uitate prin sertarele primăriei, ci să fie formulate și discutate public, astfel încât să existe o obligație clară a administrației (de orice culoare ar fi și de oricine ar fi condusă) de a le lua în vedere, de a le rezolva și ulterior de a furniza un răspuns petenților.

În acest sens, fac apel la voi să le scrieți tuturor consilierilor locali și să le cereți să aprobe înființarea Grupului de Lucru Comunitar. Aveți mai jos lista cu adresele publice de e-mail ale colegilor din Consiliul Local:

dana_birzu@yahoo.com
crisspra@yahoo.com
cretuarh@gmail.com
dr.ioanadinu@yahoo.ro
doinitadragomir1@yahoo.com
enulav68@yahoo.com
dumitru.irofte@yahoo.com
lazardoina19@yahoo.com
lukvasile@yahoo.com
office@avocatmiclaus.ro
scripatc@yahoo.ro
agstan67@gmail.com
danielstf1976@yahoo.com
danilagheorghe30@yahoo.com
m_ciocodei@yahoo.com
laursova@yahoo.com
avmiclaus@yahoo.com
hulutacnslr@yahoo.com
romicabotoi@yahoo.com
dragosstefanviceprimar@gmail.com
ralunastase@yahoo.com

Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Prin urmare, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor, deci vă aștept la Centrul de Afaceri și Expoziții! Altfel se comportă majoritatea aflată la conducere când cetățenii le suflă în ceafă.

Ne vedem la ședință!

Lasa un comentariu