Sfântul compromis

Vineri, 14 Aprilie 2017 | Pareri personale, Politica | 3 comentarii

M-am săturat să mi se spună că “politica e despre compromisuri” și că ar fi cazul “să mă pun bine” cu cei de prin partide. Vezi Doamne, prea mă cert cu ei și prea mă opun multelor decizii și proiecte proaste din Consiliul Local ale actualilor cârmaci ai orașului. Tot aud asta de când am devenit consilier local independent și, sincer, sunt sătul.

Știu, e Vinerea Mare și poate că sunteți ocupați cu altele, dar cred că perioada asta e perfectă pentru a reflecta la ceea ce suntem și unde vrem să ajungem. Atât ca indivizi, cât și ca societate. Adică să fim sinceri cu noi, nu să îmbrăcăm măști ca să ne placă x sau y și/sau ca să facem un blat, două, trei… suficiente încât să ne fie nouă bine și cam atât.

Exact asta e gândirea care ne-a adus unde suntem astăzi ca oraș, o comunitate locală fără viziune de viitor. Cel puțin așa o văd eu acum. Totul este despre funcționare, despre cum o scoatem la capăt de pe o zi pe alta, iar asta mă deranjează profund.

Eu nu am candidat ca să stau cu mâinile în săn, ci ca să mă bat pentru ceea ce cred că trebuie făcut, pe baza cerințelor venite de la cetățeni, chiar dacă voi fi poreclit “ariciul” și toată crema politica locală se va uita chiorâș la mine o sută de ani de-acum înainte.

N-o fac nici pentru glorie, nici pentru alte interese personale sau de grup (așa cum simt și văd că acționează alții), ci pentru că asta simt că e corect acum. Cine știe, poate că până în 2020 o să mă satur. Sau poate nu… Ce vreau însă să vă asigur e că nu mă las, indiferent de cât de greu îmi este și-mi va fi în continuare să înghit mizeriile la care sunt uneori supus.

apus la bacau bistrita

Tags: ,

3 comentarii la “Sfântul compromis”

  1. Mihai 15 Aprilie 2017 at 20:49 Permalink

    Suntem alaturi de tine si te sustinem! Adu la cunostiinta cetatenilor lucrurile care nu sunt in regula acolo. Esti unul dintre putinii care pot schimba lucrurile!

  2. Cetățean 17 Aprilie 2017 at 01:02 Permalink

    Spor la treaba. Te susținem in continuare, atat timp cat iti respecti principiile cu care ai castigat alegerile.

  3. tipras 19 Aprilie 2017 at 18:58 Permalink

    Nu te da fata mare si tu , o fi el fermierul in sens unic dar ….


Lasa un comentariu