Şi ce dacă e pentru tineri? N-are culoare, nu primeşte bani!

Miercuri, 14 Martie 2012 | Bacau, Pareri personale | 1 comentariu

Un prieten, al cărui nume nu ştiu dacă ar avea vreun rost să îl menţionez, era pe cale să deschidă o publicaţie TOTAL diferită faţă de ce vedem acum în prim-planul opiniei publice. S-ar fi numit Bacău Total (că urma să fie total diferită) şi era un bilunar care ar fi fost distribuit în şcoli, licee şi universităţi, tocmai pentru că nu avea nicio treabă cu politica. Finanţatorul (nici numele acestuia nu are prea mare importanţă) a fost de acord şi era încântat de idee până în clipa în care primul număr al revistei era aproape gata şi omul de afaceri se gândise că o şlefuială politică nu ar strica.

Acest prieten, Alexandru Herman, m-a contactat la un moment dat pentru un parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor. Propunerea suna bine: liceele băcăuane îşi desemnau responsabili care, atunci când aveau ceva de promovat o puteau face fără ezitare în această revistă, fie că vorbim de proiecte de voluntariat sau elevi merituoşi. Fiecare şcoală are ceva cu care să se mândrească, însă aceste reuşite nu ajung la suprafaţă, din păcate. Este uşor să spunem că în Vrănceanu, Alecsandri şi Ferdinand se întâmplă toate lucrurile bune. Nu este aşa, iar cei care o spun sus şi tare sunt conştienţi de asta.

Să revenim la propunerea lui Herman. Asociaţia care urma să redacteze şi să distribuie revista avea pe masă, ca să zic aşa, câteva proiecte interesante pentru comunitatea educaţională locală. Primul proiect de voluntariat era bătut în cuie, iar membrii CJE Bacău (şi nu numai) erau gata-gata să sară pe el. Acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că proiectul s-a înecat la mal, unde un nene cu un steag colorat şi-o pungă albă cu bani avea o ştampilă de la partid. Trist, nu?

Făcând o paralelă între eşecul pe care tocmai vi l-am rezumat şi ce am eu în cap de o bună bucată de vreme, sunt din ce în ce mai tentat (şi lucrez la asta) să pun bazele unui proiect care să se concentreze pe valori, pe activităţi din care alţii să se inspire, pe lucruri bune. Repet, publicul va respinge ştirile negative. Nu acum, dar va începe…

1 comentariu la “Şi ce dacă e pentru tineri? N-are culoare, nu primeşte bani!”

  1. carmen 16 Martie 2012 at 10:54 Permalink

    ideile bune vor iesi la liman! nu disperati, nici tu, nici dl.Herman. gandurile bune nu pot sa ni le ia..doar sa ne franeze din cand in cand…curaj si succes !


Lasa un comentariu