Stimați directori de școli și licee din Bacău, ce așteptați?

Miercuri, 12 Septembrie 2018 | Bacau, Initiative personale | 4 comentarii

Că tot a început școala, trebuie să știți că doar 8 dintre cele peste 30 de unități de învățământ cu personalitate juridică din municipiul Bacău mi-au răspuns la interpelarea mea cu privire la necesarul de bani, pe lângă puținii alocați deja de la bugetul local, pentru cele necesare la clasă sau în școală în anul școlar 2018-2019.

Restul conducerilor ce fac? N-au nevoi, sunt încă în vacanță sau nu îi lasă primarul să îi răspundă “nebunului independent”?

Ar fi de-a dreptul ipocrit și mai ales ilegal din partea directorilor să spună “că nu sunt bani” și să îi pună pe părinți la plată pentru pază, hârtie igienică, parchet, var, tablă, proiector, scaune, bănci și așa mai departe, în condițiile în care ei nu au curajul să ceară Primăriei Bacău fonduri pentru acestea.

Dacă aveau adresele făcute, mie doar mi le-ar fi retransmis, dar iată că mulți directori nu își fac treaba. Ca să ai, trebuie să ceri în scris, căci așa funcționează administrația publică!

Eu aștept. Încă o săptămână le mai dau și apoi public lista nevoilor financiare și implicit depun proiect pentru alocarea acestor bani, astfel încât părinții și elevii să nu mai scoată bani din buzunar pentru materialele, reparațiile și investițiile ce intră în sarcina autorității locale!

schema fondul scolii

4 comentarii la “Stimați directori de școli și licee din Bacău, ce așteptați?”

 1. George 12 Septembrie 2018 at 19:12 Permalink

  Poți să ne dai și lista cu școlile care nu cerut bani, te rog? Să știm pe cine luăm de guler atunci când ne cer bani.
  Mulțumesc

  • Kristofer 12 Septembrie 2018 at 19:21 Permalink

   Imediat ce este gata, o public!

   • Bianca 18 Septembrie 2019 at 10:43 Permalink

    Buna,

    din pacate situatia ramane aceeasi si in anul 2019, ai cumva informatii despre o lista cu scolilor din Bacau care nu au facut aceasta cerere catre Primarie? Sau unde as putea vedea cate fonduri li s-a alocat anumitor scoli din Bacau…chestia asta cu “nu ni s-a dat, s-au facut lucrari de mantuiala, etc” incepe sa ne ajunga la os multor parinti

    Multumesc frumos pentru ajutor

 2. Anonim 24 Septembrie 2018 at 11:48 Permalink

  Buna ziua!
  Ar trebui sa investigati si situatia de la Liceul cu Program Sportiv Bacau referitoare la renovarea salii de sport.
  Suntem la sfarsitul lunii Septembrie 2018 si nici acum nu e renovata sala de sport! Nici macar nu a inceput procesul de renovare!
  In urma cu vreo 2 ani s-a facut un studiu de fezabilitate, pentru a vedea ce trebuie reparat/renovat in acea sala de sport, si s-au cheltuit cateva sute de milioane de lei vechi, iar acum acel studiu de fezabilitate a expirat!
  Copiii fac antrenamente iarna, in frig, pe terenul de langa Stadion sau langa Autogara (”Proletarul”)!
  Nu conteaza ca e frig/vant/ploaie/ninsoare!
  Directorii si-au renovat birourile lor si secretariatul, dar de sala de sport nu s-a mai ocupat nimeni! Sa zicem ca Primaria nu are bani sau nu vrea sa acorde bani, dar se putea face renovare prin fonduri europene!


Lasa un comentariu