Marti, 1 Martie 2016 | Politica | 2 comentarii
Ieri am fost la Ambasada SUA, unde am participat la o prezentare privind alegerile primare din Statele Unite ale Americii, susținută în București și transmisă prin videoconferință în Iași, Târgu-Mureș și Timișoara. Urmăresc îndeaproape aceste alegeri primare deoarece am un candidat pe care îl simpatizez enorm de mult, și anume Bernie Sanders, iar sesiunea de informare susținută de Walker Frahm (bursier Fulbright) m-a ajutat să înțeleg mai bine complicatul sistem electoral din SUA. Walker Frahm are o diplomă de licență în etică, politică și economie la Universitatea Yale în anul 2010 și una de masterat în sociologie de la Universitatea Washington în 2013. Cum acesta e pasionat de alegeri încă din timpul studenției, el ne-a susținut o prezentare pe tema alegerilor americane. Până să vă ofer detalii despre alegerile primare din acest an, vreau să vă arăt un infografic în limba română ce ilustrează perfect felul în care un cetățean american poate deveni președintele Statelor Unite ale Americii. Asta așa, ca să nu spuneți că m-am întors cu mâna goală. Momentan suntem în mijlocul alegerilor primare, în cadrul cărora fiecare dintre cele 2 mari partide își aleg finaliștii pentru campania din toamnă. La ora la care vorbim, cele mai mari șanse le au Hillary Clinton la democrați și Donald Trump la republicani. P.S.: azi e “super tuesday” și sper ca Bernie Sanders să primească suficient de multe voturi încât să rămână în cursa pentru nominalizarea din partea Partidului Democratic, obiectiv pe care îl dispută cu Hillary Clinton, preferata sistemului.Articole recomandate:
Search
Articole Recente
- Ședința Consiliului Local Bacău din 23 mai 2022 (rezumatul proiectelor)
- Ședința Consiliului Local Bacău din 17 mai 2022 (rezumatul proiectelor)
- Ședință de îndată a Consiliului Local pentru reaprobarea proiectului PNRR de achiziționare a autobuzelor electrice
- Legea trebuie să fie egală pentru toți. Cazul extinderii abatorului Agricola
- Starea la zi a politicilor din tineret în municipiul Bacău. Ce face primarul, cel cu atribuții în acest sens?
Comentarii recente
- mihai on Legea trebuie să fie egală pentru toți. Cazul extinderii abatorului Agricola
- Can t you see me on Ce vă recomandă? Vocea, carnetul și talentul de debutant
- BD on Băcăuanii vor ști în timp real când sosește autobuzul
- You and you on Sinecuri de milioane și risipă de bani publici prin Centrul Comunitar propus de primarul Viziteu
- Kristofer on Drumul Romania – Bulgaria – Turcia – Antalya
- Roxana on Drumul Romania – Bulgaria – Turcia – Antalya
- Roxana on Drumul Romania – Bulgaria – Turcia – Antalya
- ROXANA on Drumul Romania – Bulgaria – Turcia – Antalya
- Cătălin on Document: Negru pe alb, primarul spune că nu e treaba lui să monitorizeze colectarea și transportul deșeurilor din Bacău
- Kristofer on Reguli noi pentru fațadele clădirilor din Bacău
Bravo Cristi! Regret ca nu am avut stiut de intalnirea asta, mi-ar fi placut sa particip. Sistemul american nu este perfect, dar functioneaza. La nivel european am putea avea si noi asa ceva, astfel incat institutiile principale de la Bruxelles sa nu mai aiba lideri numiti ci alesi. Poate asa actul politic european ar fi mult mai apreciat de europeni, iar trendul anti-EU s-ar diminua. Atat de putina democratie in sistemul EU actual, nu ma mir ca au explodat curentele extremiste anti-europene. Succes, Cristi!
Un sistem destul de prost, prin care un candidat poate iesi fara sa fi avut sustinerea populatiei. Vezi cazul Bush.