Solidar cu manifestul artistic #șîȘCOALAmea de la Drăgan

Vineri, 12 Aprilie 2019 | Bacau | 5 comentarii

Astăzi, începând cu ora 12:00, curtea corpului Cancicov al Școlii Gimnaziale “Mihai Drăgan” găzduiește o expoziție fotografică sub forma unui lanț uman, organizată de Consiliul Reprezentativ al Părinților în semn de protest față de Primăria Bacău, care nu a onorat solicitările comunității de elevi, părinți și cadre didactice de a asigura o infrastructură educațională adecvată.

Fotografiile vor expune starea precară şi depăşită a bazei materiale, aspectul de instituţie dezertată per întreg-ansamblul ei, de la grupuri sanitare, săli de clasă, săli de sport, laboratoare şi până la curţile şi gardurile acesteia. Scopul acestui manifest artistic este sensibilizarea și responsabilizarea autorităților locale și alocarea in regim de URGENŢĂ a fondurilor necesare renovării întregii structuri a Şcolii Gimnaziale “Mihai Drăgan”.

Școala Mihai Drăgan este una dintre instituțiile de învățământ din municipiul Bacău ce nu mi-a răspuns la interpelările pe care le-am formulat pentru a afla necesarul de fonduri și investiții de la bugetul local, pe lângă cele alocate deja, astfel încât elevii să aibă tot ce le trebuie, iar părinții să nu mai scoată bani din buzunar pentru lucruri care ar trebui asigurate de Primărie. Dacă aș fi primit vreun răspuns din partea direcțiunii, acele doleanțe ar fi fost deja pe masa Consiliului Local.

Din nou, îmi cer scuze părinților pentru cele câteva absențe de la ședințele Consiliului de Administrație, unde pentru o scurtă perioadă de timp am fost reprezentant din partea Consiliului Local, motivate de timpul dedicat masterului în urbanism pe care îl urmez la București.

5 comentarii la “Solidar cu manifestul artistic #șîȘCOALAmea de la Drăgan”

 1. Ion Popescu 12 Aprilie 2019 at 11:35 Permalink

  Mă-ntreb de ce oare n-or fi protestat părinţii şi până acum, că doar nu s-a stricat şcoala ieri ori săptămâna trecută… Nu le-a păsat de copiii lor? Sau nu era campanie electorală? Sau nu găsiseră hashtag, precum nu găseşte preşedintele întrebări pentru referendum?

 2. Marius Popa 12 Aprilie 2019 at 19:53 Permalink

  Din câte știu părinții au încercat rezolvarea acestor probleme fără sa fie nevoie de proteste, manifeste. Negăsind înțelegere au recurs la acest mod inedit de a atrage atentia. O fi bine, o fi rău fiecare cu părerea lui. Cat despre campanie, clar acum este un moment bun pentru rezolvarea unor probleme ce în alta perioada nu sunt băgate în seama….. nu vedeți ca doar în preajma campaniei se asfaltează străzi, se pun pavele, etc.

 3. Andrei Vasile 13 Aprilie 2019 at 12:06 Permalink

  Problema e veche, de ani de zile sunt condițiile astea, actuala directoare strânge bani pt asa numita asociație de parinti si promite investiții in reparații , reparații pe care ca părinte nu le-am vazut, si cealaltă directoare la fel proceda, in fine probl sunt vechi, alta speța interesantă este ca au ajuns sa ne educe copii cadre didactice cercetate penal pentru dare de mita si nu numai! In dosarul cu Costică Lupu! De ce nu scrii si despre aceste aspecte grave in inv nostru!? Iti este teama cumva??! Oricum am preferat sa imi mut copilul!

 4. Dan 14 Aprilie 2019 at 06:34 Permalink

  Pentru ca printre ,,gloata” de asa zise profesoare este vorba si de Liliana Davidescu, Vlase! Si asa se lauda ca are pile si relații nu o intereseaza!

 5. Oana 14 Aprilie 2019 at 12:07 Permalink

  Nu pot sa cred Lili Vlase? Cercetată penal??? Waw! Este profesoara? De cand? Oricum o scapa fratele , tata, mami etc ! Bine ca stiu! OMG de acum tre sa ne interesam si daca prof copiilor noștri au fost/ sunt cercetate penal , vrei sa zici ca una care își plătește examenele preda copiilor noștri??? Ce preda?


Lasa un comentariu