Somez Societatea de Servicii Publice Municipale să publice toate contractele pe site

La ședința de ieri a Consiliului Local Bacău am somat Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) să respecte prevederile în vigoare și să afișeze pe site toate contractele pe care le încheie, așa cum este obligată încă din decembrie prin HCL 270/2020.

Conform acestei hotărâri a consiliului, toate structurile aflate în subordinea municipalității sunt obligate să publice toate contractele încheiate cu terții. Fără virgule, fără excepții. Structurile ce se află în coordonarea mea deja fac acest lucru la adresa contracte.municipiulbacau.ro.

SSPM, condusă de recent numitul director interimar Cosmin Necula (creatorul de facto al societății și trimis în judecată pentru fapte de corupție ce vizează nereguli cu fonduri publice din mandatul său), trebuie să se conformeze și trebuie să publice de îndată aceste informații.

Știu că cei de la SSPM au multe de ascuns, am văzut-o cu toții în raportul Curții de Conturi, dar transparența nu este negociabilă. Voi merge până în pânzele albe pentru a mă asigura că toți banii băcăuanilor care ajung la această societate ajunsă pe mâna creatorilor de prejudicii din mandatul 2016-2020 sunt cheltuiți cu responsabilitate și pentru rezolvarea problemelor din oraș.

Astfel, am solicitat deja Unității Municipale pentru Monitorizare din cadrul primăriei să constate abaterile de la HCL 270 și să semnaleze societății primăriei că nu asigură transparența cheltuirii banilor publici. Desigur, voi cere și sancționarea conducerii SSPM, nerespectarea hotărârii privind transparența fiind o abatere disciplinară ce trebuie aplicată de primarul municipiului.

Screenshot 2021-08-10 at 17.19.25

One thought on “Somez Societatea de Servicii Publice Municipale să publice toate contractele pe site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *