Sondaj dedicat elevilor băcăuani: este respectat Statutul Elevului în liceul vostru?

Marti, 6 Iunie 2017 | Bacau, Tineret | Comenteaza

Ieri, fix de Ziua învățătorului, Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Bacău a lansat un sondaj de opinie privind respectarea drepturilor elevilor ca principali beneficiari ai sistemului educațional din județul Bacău.

Prin acestă inițiativă, membrii CJE își propun să afle în ce măsură sunt respectate drepturile elevilor, așa cum sunt ele prevăzute de OMENCS 4742/10.08.2016 privind Statutul Elevului, singurul cod care stipulează cele mai importante drepturi pe care le au elevii.

Este foarte important pentru noi să completați cu responsabilitate și sinceritate acest chestionar, care poate rămâne anonim. Dorim totuși să precizați anul de studiu (IX, X, XI sau XII) și unitatea de învățământ pe care o frecventați.

Potrivit Consiliului Județean al Elevilor Bacău, chestionarul va fi urmat de un raport, care va fi public și va fi prezentat inclusiv în Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor. Dar cel mai important e că va fi discutat cu reprezentanții IȘJ Bacău pentru îmbunătățirea situațiilor negative, acolo unde acest lucru este posibil.

Îi felicit pentru demers și o spun de pe-acum că sunt foarte interesat de concluziile acestui sondaj!

Dacă vor fi semnalate probleme din instituțiile de învățământ din municipiul Bacău, voi încerca să intru pe firul acestora astfel încât să pot pune umărul la rezolvarea lor. Până la urmă, școlile și liceele din oraș sunt instituții aflate în subordinea Consiliului Local.

cje bacau

Lasa un comentariu