Spectacole in Bacau – 2007 (remember)

Sambata, 2 Februarie 2008 | Bacau, foto, Pareri personale | Comenteaza

Anul 2007 a fost fara dar si poate un an plin de spectacole si petreceri in orasul Bacau. Voi fi putin ironic si va voi spune ca primarul nostru a avut grija sa fim macar distrati, pentru ca in 2007 nu s-a realizat mare lucru pe plan local in afara de impodobirea orasului de Craciun!

Blogul acesta a luat nastere in 2007 si mi-am propus sa relatez cat mai multe evenimente de pe plan local. Sunt si voi fi atras de spectacolele in aer liber la care am fost si voi fi prezent mereu. Aceste spectacole sunt o tinta buna in economia blogului deoarece toata lumea cauta poze cu artisti si mai ales poze de la diferitele spectacole care s-au desfasurat.

In 2007 nu cred ca am ratat vreun spectacol. Relatarile si pozele nu au fost extraordinare la inceput si nici acum nu cred ca sunt, dar dupa cum multi au observat, pe luna ce trecea eu mai invatam doua-trei lucruri in legatura cu fotografia. Ma consider inca un incepator in ale fotografiei ca dovada si 3/4 – sutele de poze care le fac cand ies in oras si doar vreo 10-20 sunt reusite.

Sa revenim la spectacolele din 2007.
Locatiile concertelor/festivalelor au fost diferite:

  • Piata Catedralei – este acea pajiste ultra-centrala care este situata pe B-dul Unirii. Ni s-a promis ca pe locul acela se va amenaja un parc ultramodern. Aceasta locatie a starnit multe controverse in randul cetatenilor. Multi locuitori din zona erau deranjati de zgmotul produs de cei care sustineau concerte, altii sustineau ca este locatia perfecta deoarece este loc liber si larg.
  • Insula de Agrement – este fasia de uscat de pe raul Bistrita. Este, dupa parerea mea, a multor dintre locuitori si a edililor – locatia perfecta! Izolare a sunetului foarte buna, in oras nu se simte zgomotul, cei de la salubritate stiu una si buna: curata toata insula dupa spectacol, atmosfera este buna si chiar una feerica (langa apa). Aceasta locatie are un incovenient mare: accesul se face foarte anevoios. Inca de la intrare se intanleste un pod stramt si se continua cu aleile inguste.
  • Piata Parcului Trandafirilor – este capatul strazii centrale, fix la statuia lui Stefan cel Mare. Aici s-au sustinut cateva evenimente in anul 2007. Putem aduce aceleasi argumente ca in cazul Pietei Catedralei dar mai putem puncta ceva: se intrerupe traficul pe strada centrala. Oricum asta se intampla si la primul caz, inchizandu-se o parte din B-dul Unirii.
  • Platoul Salii Sporturilor – cred am avut un eveniment anul acesta acolo. Acest loc a fost complet uitat dupa ce Sechelariu nu a mai fost primar. Nu este o alternativa rea, dar nici buna. Argumente pro: spatiul mare si larg, locatia. Argument contra: locuitorii din zona.

Acum sa trecem in revista in ordine cronologica spectacolele despre care tot vorbim:

Festivalul cel mai trait de mine este Festivalul Arlekin – 1 Iunie cu Dj Mania! Au fost cativa Dji de marca din Romania si am trait momentul la maxim!

Nu cred ca mi-a scapat nimic in 2007 la acest capitol! Cu siguranta asa va fi si 2008! Se anunta un an extraordinar din punct de vedere al distractiei in Bacau.
Orasul Bacau implineste 600 de ani de la prima atestare istorica, cu siguranta ca vom avea o editie a Zilelor Bacaului 2008 cu totul speciala!
Deja s-a anuntat Romanian Top Hits 2008 pe 2 si 3 august la Bacau!

Lasa un comentariu