Spitalul Județean, dat în judecată pentru a șasea oară pentru că ascunde informații publice

Luni, 18 Ianuarie 2016 | Bacau, stiri | 1 comentariu

Cu toții știm cât de “secretoase” sunt instituțiile publice atunci când le întrebi despre contractele pe bani grei pe care le gestionează, însă nu credeam că acest microb există și pe holurile Spitalului Județean de Urgență, aflat în subordinea Consiliului Județean Bacău.

Căutam aseară niște dosare pe site-ul Tribunalului București și am rămas cel puțin surprins de ceea ce am descoperit. Două firme, Tody Laboratories SRL și Tody Company Exim SRL (deci care au același deținător), au acționat Spitalul Județean de Urgență Bacău în judecată nu o dată, nu de 2 ori, ci de… 6 ori, pentru refuzul instituției de a comunica informații de interes public.

Tody vs. SJU Bacău:

4 dintre aceste 6 dosare sunt soluționate deja, sentința fiind, desigur, în favoarea Tody Laboratories și Tody Company, Spitalul Județean de Urgență Bacău fiind obligat în toate cele 4 cazuri de către instanță să ofere informațiile de interes public solicitate. Celelalte 2 sunt în curs de soluționare.

Sunt sigur că acest Tody are interese în domeniu, dar e dreptul lui să ceară orice fel de informații publice. Problema este însă la Spitalul Județean: de ce se încăpățânează, iată, ca nici după 4 sentințe să nu respecte Legea 544/2001 a accesului la informațiile de interes public? Ce au de ascuns cei din managementul spitalului?

spitalul judetean benea popa necula floroiu

foto via Dragoș Benea (Facebook)

1 comentariu la “Spitalul Județean, dat în judecată pentru a șasea oară pentru că ascunde informații publice”

  1. Traian 18 Ianuarie 2016 at 05:49 Permalink

    toby asta se cam plictiseste acasa, dar asta nu scuteste spitalul de vreo vina. Chiar sunt curios la ce se refereau aceste cereri. Poate reusesti sa afli! 😉


Lasa un comentariu