Stat versus privat

Luni, 23 Mai 2011 | Pareri personale | 3 comentarii

Evit sa intru in vechea discutie despre ce inseamna sa lucrezi la stat, sa fii bugetar, si cum este sa fii angajat in mediul privat. S-au scris mii de articole pe aceasta tema si ar fi sufocant si inutil sa imi dau cu parerea despre o problema discutata in aceeasi masura in care este Puya difuzat la radio, adica mult si prost.

Am sa va dau un exemplu, in schimb. Era vineri seara si savuram un Prigat pe holul Hotelului Moldova din Iasi. Stateam la geam cu un prieten din Neamt si parlamentam despre ce faceau doi domni la 2 noaptea: imbracati in salopeta, reparau treptele din fata de la Moldova Mall.

Am spus wow!

3 comentarii la “Stat versus privat”

 1. Gerhald 24 Mai 2011 at 03:26 Permalink

  Poate ca gresesc, insa lucrurile sunt relativ simple:
  stat – loc de frecat menta, fara stres, pe bani putini;
  privat – futai mult, nesiguranta locului de munca, bani mai multi, cerere pentru performanta.

  Teoretic, cam totul se reduce la bani.

  • Claudiu 24 Mai 2011 at 17:56 Permalink

   Nu exista stat versus privat.
   Exista privat si atat. Fara privat nu exista stat!
   Are statul vreo afacere de succes din care face bani in afara de contribuabili si platitorii din mediul privat?
   Cred ca se poate inchide topicul.

 2. ContraSENS 24 Mai 2011 at 22:21 Permalink

  Claudiu, stii, probabil ca esti putin penibil. Ca sa nu zic dobitoc. Idiotule, cine te apara de hoti, cine te educa si cine iti salveaza viata cand da cate un cretin cu masina peste tine? Cine iti stinge focul care ti-a cuprins casa? Cine intervine la inundatii, cine ii prinde pe criminali, cine in judeca si cine ii tin la puscarie?

  Aberatiile astea cu stat versus privat sunt idioate. In societatea actuala exista o relatie de simbioza intre stat si privat, relatie pe care unii idioti nu reusesc s-o vada si s-o inteleaga si recita obsesiv sloganuri invatate la comanda.

  Sistemul comunist ne-a invatat ca poate exista stat fara sector privat. Nimeni, insa, nu poate demonstra ca mai poate exista sector privat fara existenta statului care sa gestioneze colectiv riscurile, care sa pastreze ordinea de drept si care sa emita reglementari si sa vegheze la respectarea acestora.

  Problema e mai complicata, insa nu ma astept sa reusesti sa intelegi.


Lasa un comentariu