Statuia lui Decebal in Bacau

Alesii nostri au hotarat pe 17 aprilie ca Decebal sa aiba o statuie in Bacau. Carmen Dima si Gabriel Lupu, consilieri locali ai municipiului Bacau au propus achizitionarea unei sculpturi de bronz reprezentand capul lui Decebal si amplasarea acesteia intr-o zona centrala a mun. Bacau.

Sculptura va fi realizata de catre un membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Ea va fi o copie fidela a originalului ce se afla la Muzeul de Arta din Bacau deoarece originalul nu poate fi expus publicului pentru ca este intr-o stare de continua degradare si pentru ca este patrimoniu national, conform documentatiei si fisei de evidenta ale muzeului.

Astfel ea va avea dimensiunile 75 x 32 x 63 cm, ea va fi turnata in bronz masiv si va fi asezata pe un soclu placat cu marmura/granit. Toata aceasta treaba costa aprox. 30 000 Ron, deci 300 mil lei vechi.

Statuia va fi dezvelita de Primarul municiupiului Bacau, cu ocazia deschiderii Festivalui „Zilele Bacaului”, eveniment ce se va desfasura la inceputul lunii octombrie 2008. Evenimentul se va incadra in manifestarile culturale atribuite aniversarii a 600 de ani atestare documentara a orasului Bacau.

Jos este o fotografie ce face parte din documentatia Muzeului de Arta din Bacau, acolo unde se afla originalul sculpturii.

O posibila locatie a statuii: imprejurimile Hotelului Decebal

5 thoughts on “Statuia lui Decebal in Bacau

  1. Corect este „Pasti fericit” cu toate ca suna cam asa..dar conform Doomului asa e corect:P:P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *