Studenții PNL au început propaganda politică în universitățile băcăuane

După 12 ani în care au condus Bacăul și n-au făcut mare lucru pentru tinerii băcăuani, liberalii atacă pe toate fronturile, inclusiv în zona universitară. Dacă în toamnă politicienii au PeNeLizat deschiderea noului an universitar, acum sunt pregătiți să facă orice pentru a câștiga alegerile locale. Iar când spun orice, mă refer inclusiv la încălcarea Legii Educației, care interzice desfășurarea oricăror activități politice în cadrul instituțiilor de învățământ.

Membrii Clubului Studențesc Liberal aka CSL Bacău (da, chiar există așa ceva) au lansat astăzi, pe profilele lor de Facebook și pe grupurile celor două universități din oraș, un chestionar pentru identificarea problemelor studenților din Bacău.

Da, chiar acum, în pragul campaniei electorale, de parcă până azi nu ar fi existat tineri și studenți în zonă. Ce-i drept, le-a luat 10 ani seniorilor liberali să respecte Legea tinerilor în ceea ce privește fondul de tineret și consiliul consultativ, așa că nu mă surprinde ipocrizia CSL-iștilor. Chiar dacă nu sunt student la niciuna dintre universitățile băcăuane, aș fi completat chestionarul, însă nu voi face asta din cauză că nu e un demers asumat și că îmi pare a fi primul pas în inițierea unei campanii de propagandă politică în universități.

Mai jos puteți vedea cum Iancu Cosmin Alexandru, co-președinte al CSL Bacău, a distribuit acest chestionar pe grupurile universităților din Bacău. L-am contactat și, probabil din lașitate, a ales să-mi transmită că nu știe cine a demarat acest sondaj, chiar dacă tot el l-a introdus cu „împreună putem reuși” (tipic politicianist).

csl bacau propaganda politica universitate

Reacția Ligii Studențești din Universitatea „Vasile Alecsandri” n-a întârziat să apară:

Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău va prezenta în mod public solicitările și dorințele studenților după finalizarea alegerilor, la instituțiile legal constituite. Solicităm atât eventualilor candidați independenți cât și partidelor politice să nu desfășoare campanie electorală în campusurile universitare, pe grupurile de socializare ale studenților, cât și păstrarea intimității studenților și respectarea dreptului de a alege și de a fi ales. – Munteanu Mihai Viorel, președinte al Ligii Studențești

Dragi CSL-iști, măcar citiți legea dacă nu vi se pare de la sine înțeles că e cam aiurea să desfășurați activități politice în universități!

deschidere an universitar 2015 george bacovia bacau-1

8 thoughts on “Studenții PNL au început propaganda politică în universitățile băcăuane

  1. Cristian, spre deosebire de tine, pe mine mă interesează problemele studenților și m-au interesat întotdeauna. Sunt conștient ca nu pot face politica, si NU fac politica in Universitate, așa cum faci tu! Nici ai curajul sa-ti promovezi partidul cu o poza de profil cu PSD, așa cum fac eu cu PNL, ci doar prin „articole” defăimătoare la adresa oponenților politici, sau prietenoase cu Necula. Nu ești decât un oportunist!

  2. Legea e lege – se interzice desfășurarea oricăror activități politice în cadrul instituțiilor de învățământ….. nu crezi ca studentii pot discerne si alege in cunostinta de cauza? Eu sunt convins ca DA ! Personal cred ca tot ce inconjoara activitatea asta universitara are iz politic si cred ca e normal …… conteaza daca se vor gasi lideri ai studentilor care vor avea capacitatea sa negocieze si in negociere sa primeze interesul colectiv – interesul celor pe care ii reprezinta….. nu este condamnabil ca ulterior activitatii din cadrul unui ONG sa fii cooptat intr-o formatiune politica sau cat esti student sa faci parte dintr-o strucutura a unei formatiuni politice (gen CSL , LSSD, etc) …… cred ca ai auzit de USR , ANOSR , UNSR – de organizatiile studentesti care faceau/fac parte din aceste organisme si ca acestea au constituit pepiniera formatiunilor politice …… de ex. cred ca ai auzit de domnul Florentin Gust, de domnul Nicolae Banicioiu, de domnul Gabriel Petrea , de domnul Andrei Ciubuc, de domnul Bogdan Buta – toti acesti tineri cocheteaza cu politica. Ai observat ca am dat ex. de stanga si de dreapta ……. O zi buna !

  3. Hai sa nu il facem pe Viorel Munteanu (Liga Alecsandri) atat de aparator al studentilor si al drepturilor lor! Este mai mult decat interesat de toate ciolanele politice. Asteapta si vei vedea multe!

  4. Iar nu ai material de scris? Ce trist! Speculezi si acuzi nefondat. Mai mult ca sigur, scrii sub impuls si cam atat. Pacat, ai fi fost un baiat bun, dar multumim de reclama si campania pe care ne o faci in mod constant. Sper totusi ca nota de plata sa nu fie prea mare la finalul acestei campanii si sa ne acuzi ca nu te-am platit. Seara buna! 😉

  5. Da cine e tipul ala cu burta cit butoiul si camasa alba? profesor universitar, d-ul Caprioara, cel care ii „indruma” pe studenti cu sa-l venereze cu atentii si el nu stie cand a ajuns ditamai burtosul? Nu e posibil asa ceva. si o mai vezi si pe doamana lui cum se etaleaza intr-u psiholog si ei sunt ligaii politici. Ti-e sila de asemenea specimene, dar ii adoptam ca pe niste maidanezi ca altfel ar fi eutanasiti de clasa care gandeste, si e nevoie si de tonomate ieftine ca ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *