“Te susținem, dar vrem liniște și pace” – spun pas unor astfel de înțelegeri pentru 2020!

Vineri, 13 Septembrie 2019 | Pareri personale, Politica | Comenteaza

Să lăsăm trecutul în urmă, să nu ne mai uităm la ce s-a întâmplat până acum, să privim doar la ceea ce avem de făcut de-acum înainte ș.a.m.d. Asta e placa multor personaje, unele reprezentând chiar anumite organizații, care au venit la mine în ultima perioadă pentru a-mi propune diverse combinații, formule, “proiecte comune” politice în lumina alegerilor locale din 2020.

Pe alocuri aș fi de acord cu această abordare, dar nu și atunci când știu sigur că această condiție, căci așa vine ea exprimată în schimbul sprijinului acelor părți, face referire la potlogăriile economice, administrative și chiar judiciare ale celor care au condus și conduc în prezent orașul și, de ce nu, județul. Le este teamă de cineva care ar veni, să spunem, la primărie și care și-ar băga nasul în toate documentele, contractele și plățile.

Iar când spun potlogării, mă refer la neregulile care ne-au adus comunitatea în situația de a nu a avea apă potabilă și menajeră la robinete zile la rând. Potlogării care au distrus baza sportivă locală. Potlogării care ne țin îndatorați cu zeci de milioane de euro pentru investiții abandonate sau mult întârziate (spital, insulă, stadion etc). Potlogării care fac actul administrativ să depindă de cine depune o cerere sau o solicitare: ești de-al lor? Circuitul se activează și îți rezolvă treaba în câteva zile. Nu? Aștepți luni de zile, nu ești ajutat, ți se ascund informații publice și necesare.

Cel puțin la nivel local, trebuie ruptă pisica! Adică nu doar să gândim constructiv și la ceea ce este de făcut, ci și să punem pe masă neregulile trecutului, iar responsabilii să înfrunte consecințele. Asta pentru că nu vei putea construi niciodată pe o fundație proastă, coruptă, plină de vicii contabile și administrative ascunse.

Prin urmare, îi rog pe emisarii conceptului de “te susținem, dar vrem liniște și pace” să nu se mai obosească pur și simplu pentru că eu nu voi accepta astfel de înțelegeri. Cică vor schimbare, dar una de formă, cu un cap tânăr și frumos zâmbitor în fruntea ei, conservându-și în același timp complicitățile și afacerile gri. Eu zic pas!

Singurul meu pact va fi cu cetățenii care mă votează (dacă o vor face), nu cu elitele băcăuane care ne-au adus unde suntem astăzi.

ghinghes cristian consiliul local bacau

Lasa un comentariu