Teledon pentru un microbuz școlar destinat elevilor de la Centrul Școlar din Comănești

Vineri, 24 mai 2013, elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 din Comănești (jud. Bacău) vor participa la o serie de activități sportive și artistice ce se înscriu în etapa finală a proiectului „Uniți devenim mai buni”.

Important și de reținut este, zic eu, faptul că lucrările pe care aceștia le vor realiza în cadrul atelierului de pictură vor fi vândute cetățenilor orașului Comănești, iar banii strânși vor fi contribui la achiziționarea unui microbuz școlar, cel mai mare vis al copiilor cu handicap ce învață în Centrul Școlar de Educație Incluzivă.

Este singura opțiune pe care o mai au cei de la Centrul Școlar din Comănești, dat fiind faptul că Ministerul Educației Naționale i-a pus pe o listă de așteptare interminabilă. Ca să vă dați seama de ce acești copii au nevoie de transport, în acest centru învață numai elevi cu dizabilități severe asociate și profunde, cu grad de handicap numărul 1.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă numărul 2 din Comănești.

Împreună cu instituțiile de învățământ din zonă, Centrul Școlar de Educație Incluzivă a desfășurat un parteneriat in colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul Școlar Județean pentru proiectul ”Uniți devenim mai buni”. În acest fel, elevii au fost angrenați vreme de jumătate de an în activități cu caracter preventiv antiinfracțional prin metoda abordării directe.

Proiectul se va finaliza pe 24 mai, cu o serie de activități artistice și sportive, precum desene pe asfalt, ateliere de pictură, lupte libere, gimnastică și alte activități sportive. Toate lucrările realizate de elevi vor fi vândute cetățenilor iar suma strânsă va contribui la cel mai mare vis al copiilor de la Centrul Școlar. Cel mai important moment al zilei finale a proiectului va fi marșul împotriva violenței și a faptelor antisociale. Îmbrăcați în tricouri albe, elevii vor defila cu pancarde în mână și cu pliante informative privind prevenirea faptelor antisociale pe care le vor distribui trecătorilor.

Cei mai activi promotori ai proiectului s-au dovedit agenții Poliției de Proximitate din Comănești. Cu 10 zile înainte de ziua care ar putea aduce o bucurie în viața unor copii mai puțin norocoși, agentul șef principal Grigore Doboș, se declară convins că nu numai polițiștii vor fi cei care vor pune mâna pe telefon pentru a dona cât de puțin.

Misiunea centrului școlar din Comănești e de a diagnostica și recupera elevii cu deficiențe prin strategii și terapii recuperatorii. Până în prezent are înscriși peste 160 de astfel de copii. – 1 TV Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *