Lista terenurilor și clădirilor neîngrijite din municipiul Bacău

La sfârșitul anului trecut, în Consiliul Local al municipiului Bacău am susținut și în cele din urmă am votat o hotărâre prin care proprietarii care dețin terenuri și clădiri neîngrijite pe raza municipiului Bacău, dacă nu iau măsurile care se impun în termen de 6 luni de la constatarea stării imobilelor, începând cu următorul an bugetar vor avea surpriza să afle că vor avea de plătit un impozit majorat cu 500% pentru respectivele proprietăți.

Regulamentul de stabilire a acestui impozit majorat este prevăzut de HCL nr. 368/2016, iar cei care constată în teren starea imobilelor și duc la îndeplinire întreaga procedura aferentă sunt desemnați printr-o dispoziție (nr. 955/2017) pe care primarul a dat-o abia pe 16 martie 2017, deci la 11 săptămâni după decizia Consiliului Local. Cam târziu, dacă mă întrebați pe mine. 🙂

Așadar, de proceduri se ocupă 7 polițiști locali din cadrul birourilor Disciplină în construcție și Inspecție comercială și protecția mediului: Toma Dragoș, Popescu Anca, Ojog Marinela, Grigore Mihaela, Geneș Lucian Mihăiță, Petrea Ionuț și Popa Diana. Din câte puteți observa în tabelul pe care l-am primit de la Primăria Bacău, aceștia au început să identifice terenurile și clădirile cu probleme și să emită notele de constatare (somațiile) pe 20 martie, deci imediat după dispoziția primarului.

Pe lista terenurilor insalubre și a clădirilor deteriorate se află aproximativ 100 de proprietăți: 20 aparțin persoanelor juridice, iar restul – persoanelor fizice. Cei de la primărie nu mi-au furnizat numele persoanelor fizice cu proprietăți neîngrijite, dar au menționat care sunt persoanele juridice vizate: Simba Invest, Fadesa (de două ori), Wise Invest, Topaz Development, Adama Management, Venici Comserv, Poșta Bacău, Spada SA, Euroline, Federal COOP Bacău, Dedeman, Fundația Caritatea, Tehnostrade (de două ori), Magenta Rezidențial (de două ori), Noblesse International, Cereal Com, Federația Comunității Evreiești – Cultul Mozaic, Elvico, Izoinstal, Pescado Grup.

cladire noua hotel moldova bacau

Sunt vizate 89 de terenuri și 39 de clădiri. La finalul lunii august, atunci când a fost întocmit acest tabel, doar 31 dintre cele 100 de proprietăți identificate ca fiind neîngrijite au fost puse în acord cu măsurile din somațiile polițiștilor locali. În acest cazuri au fost încheiat procese verbal de conformitate. De asemenea, 40 încă se aflau în termenul de 6 luni.

La finalul anului vom vedea exact care sunt proprietarii care s-au conformat măsurilor dispuse și care până la urmă au respect față de ceea ce înseamnă comunitate, dar mai ales care sunt persoanele ce vor avea de plătit începând cu anul 2018 un impozit uriaș, de 5 ori mai mare, pentru proprietățile pe care le dețin și pe care nu le îngrijesc.

4 thoughts on “Lista terenurilor și clădirilor neîngrijite din municipiul Bacău

  1. Cladirea primariei se cheama ca este ingrijita?

    Acea echipa vede si terenurile primariei care sunt o adevarata jungla?

  2. Se vede ca stai inchis prin primarie.
    1.STADIONUL CU TOT CE ESTE PE LINGA .
    2.SANTIERUL CARE SE DOREA SALA DE SPORT.
    3.SPITALUL NOU SI CURTEA SPITALULUI.
    4.CALEA FERATA SI PE STINGA SI PE DREAPTA,DE LA INTRARE PINA LA IESIRE DI ORAS.
    Sint mai multe,dar este curios ca nu le-ai observant.Sa inteleg ca esti un sustinator al activelor statului?
    AAA ?

      1. Dar ca un om responsabil,trebuie sa verifici .Sint de accord ca sa existe o presiune catre cei care au proprietati neingrijite,dar sa nu se faca selectiv.Ca si consilier,aveti in responsabilitate un cartier anume? Exista aceasta forma de organizare in primarie? Am impresia ca orasul este neingrijit,neglijat,desi cheltuielile cu administratia sint foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *