illegalstock: festivalul de teatru care a încălcat 4 legi

Miercuri, 26 August 2015 | Bacau | Comenteaza

Într-un articol pe care l-am publicat în weekend pe Adevărul.ro, în cadrul căruia am simțit nevoia să fac precizarea că Bacăul are nevoie de evenimente precum Theaterstock și că am fost mereu un susținător al investițiilor publice în cultură, am vorbit pe larg atât despre ce a însemnat pentru municipiul nostru festivalul care s-a desfășurat în prima jumătate a acestei luni, cât și despre multele nereguli care au venit la pachet cu această costisitoare porție de cultură.

Pe scurt, Teatrul Municipal “Bacovia” a încălcat, odată cu Festivalul Internațional de Artele Spectacolului “Theaterstock”, următoarele legi:

  • Legea Educației nr. 1/2011 (prin neacordarea reducerii de 75% la bilete pentru elevi și studenți);
  • Legea Voluntariatului nr. 78/2014 (pentru că nu a încheiat contracte cu voluntarii și pentru că nu le-a asigurat tuturor voluntarilor apă și mâncare);
  • Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (nu numai pentru că spectacolele stradale se încheiau cu mult după ora 22:00, dar și din cauză că unele momente artistice s-au desfășurat spontan pe la 1-2 noaptea);
  • Legea nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate (bănuiesc că ați văzut cu toții afișele lipite pe toate clădirile și gardurile).

Detalii și alte comentarii găsiți în articol: Câte legi poate încălca un festival de teatru?

afise theaterstock bacau

Lasa un comentariu