Trag linie după primul semestru de master

Duminica, 24 Ianuarie 2016 | Pareri personale, Studenti | 1 comentariu

Mulți mă întreabă ce fac acum, după terminarea studiilor, numai că le răspund că nu sunt așa mare pe cât par, am 22 de ani și încă sunt la facultate.

După ce am absolvit cu brio 3 ani de administrație publică, m-am decis să merg pe același drum și să fac masteratul pe același domeniu: Managementul organizațiilor și serviciiilor publice (MOSP), în cadrul Universității “Nicolae Titulescu” din București.

Învăț tot ce ține de fonduri europene, servicii publice naționale și locale, ce trebuie să facă un manager de instituție publică, etică în administrația publică și tot felul de alte lucruri care îmi vor fi folositoare în managementul public. Sunt pasionat de acest domeniu, iar acest lucru cred că se vede și din ceea ce scriu și fac zilnic pentru comunitățile din care fac parte.

Ce-mi place foarte mult la cursurile de master pe care le urmez e că profesorii de la Titulescu pun accent pe partea practică a învățării. Astfel, redactăm și dezbatem în clasă planuri de dezvoltare și de acțiune care pot fi implementate în instituțiile pe care le vizăm după terminarea studiilor.

Pe zona de fonduri europene am studiat deja sistemul de management și control și am aflat direct de la sursă care sunt problemele în implementarea proiectelor din fonduri structurale. Iar când zic direct de la sursă, mă refer la Petre Popeangă, fost europarlamentar și vicepreședinte în Curtea de Conturi, lucrând inclusiv la Autoritatea de Audit – care are în vedere gestionarea și implementarea fondurilor comunitare nerambursabile. Plus Carmen Bragadireanu, care se ocupă de datorie publică în cadrul Curții de Conturi.

La sfârșitul acestor doi ani ar trebui nu doar să fiu capabil să concep, implementez și să monitorizez proiecte pe fonduri europene, ci și să am unul gata făcut, numai bun de depus. Asta așa, apropo de aplicabilitatea a ceea ce învăț la master.

Cât despre serviciile publice naționale, materie pe care o fac cu dl. Constantin Brăgaru, examenul din primul semestru a fost extrem de practic și a constat în mare parte în realizarea unui proiect de managament pentru dezvoltarea unui serviciu public. Eu mi-am ales traficul rutier și transportul din municipiul Bacău și abia aștept să vă arăt lucrarea mea deoarece în ea am rezumat cum văd eu dezvoltarea mobilității urbane în Bacău.

E un program de master pe care îl recomand mai ales celor pasionați de domeniul politicilor publice și interesați de realizarea și desfășurarea de proiecte pentru comunitate.

titulescu iarna

foto: Dana-Ștefana G.

1 comentariu la “Trag linie după primul semestru de master”

  1. Mihai 25 Ianuarie 2016 at 11:16 Permalink

    Nu am stiut ca ai terminat Administratie Publica! E nevoie de foarte multi oameni pasionati, asa ca tine, ca sa inceapa sa se schimbe ceva. Mult succes pe mai departe!


Lasa un comentariu