Azi am făcut treaba Consiliului Tineretului din România

Marti, 15 Iulie 2014 | Pareri personale | Comenteaza

Teoretic, Consiliul Tineretului din România apără și reprezintă interesele tinerilor din România, fiind membru al Forumului European al Tineretului. Practic, organizația nu își face treaba, participările reprezentanților CTR la evenimentele europene de tineret fiind ținute “la secret”.

Voi ați auzit de Consiliul Tineretului din România? Dar de deciziile și pozițiile pe care aceștia le iau la nivel european în numele nostru, al tinerilor români? Eu, unul, nu mă simt reprezentat de acest CTR, o organizaţie mai mult de formă, aproape deloc cunoscută în rândul maselor de tineri români.

Aceștia au fost în luna mai la Strasbourg, unde au participat la EYE 2014 (European Youth Event), organizat de European Youth Forum. Niciun cuvânt despre ce au făcut acolo. Nici pe site, nici pe pagina de Facebook.

Ce am făcut eu astăzi pe Adevărul.ro, pe lângă menționarea pasivității Consiliului Tineretului din România, a fost să preiau și să traduc concluziile raportului “Idei pentru o Europă mai bună”, redactat de reprezentanții tinerilor din Europa între 9 și 11 mai la Strasbourg. Era treaba CTR, dar am făcut-o eu. Cu ocazia asta am și aprofundat ce vor tinerii de la Europa.

Întrebarea rămâneConsiliul Tineretului din România e aici?

european young event 2014

Lasa un comentariu