Trei sugestii pentru cei care conduc Primăria Bacău

Miercuri, 18 Ianuarie 2017 | Bacau | 2 comentarii

Unu. În goana de a da ultimatumuri cetățenilor, Primăria Bacău somează asociaţiile de proprietari să gestioneze problema zăpezii, în baza HCL 223/2001. Teoretic, e foarte corectă acțiunea. Practic, dacă eu, cetățean membru al unei asociații de proprietari, vreau să aflu ce prevede acea hotărâre de Consiliu Local, n-am cum. Asta pentru că pe site-ul primăriei nu găsim hotărârile adoptate înainte de anul 2006.

Este o problema pe care am mai ridicat-o în cadrul comisiilor la care particip înaintea ședințelor de CL, iar aparatul de specialitate mi-a spus de fiecare dată că publicarea hotărârilor anterioare ar însemna o muncă titanică și că pentru asta le trebuie oameni. Ok. Hai să lansăm un program de voluntariat sau de internship în acest sens! Sunt sigur că există destui cetățeni băcăuani care ar fi de acord să dea o mână de ajutor pentru scoaterea de la naftalină a acestor hotărâri care, iată, sunt în vigoare și sunt invocate de executiv, dar de negăsit pe site-ul oficial al instituției.

Doi. Mâine-poimâine se face o lună de când Primăria Bacău nu a mai publicat pe site plățile zilnice efectuate, așa cum primarul se lăuda vara trecută că va face pe tot parcursul mandatului său. Ba mai mult, în campanie ne spunea că va publica toate dispozițiile de primar. Unde e transparența promisă? Ultima listă cu plățile semnate datează din 21.12.2016.

Trei. Semnând candidatura municipiului Bacăului la titlul de Capitala Tineretului din România, primarul și-a asumat funcționalizarea Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret, organism pe care toamna trecută am ținut să îl fac funcțional prin modificarea unor prevederi din regulament. Nu știu dacă vă mai amintiți, dar reprezentanții tuturor partidelor din Consiliul Local au votat atunci cu ochii închiși respingerea proiectului meu de hotărâre. Între timp, Bacăul a devenit capitală de tineret, fapt care sper să le fi adus colegilor mei din consiliu gândul cel bun cu privire la acest organ consultativ prevăzut de Legea Tinerilor.

Așadar, am rugămintea la primarul Cosmin Necula să convoace pentru prima oară acest consiliu consultativ, înființat prin HCL nr. 35/05.02.2016 (deci în urmă cu aproape 12 luni), dar nu înainte de a lansa un apel către organizațiile care doresc să facă parte din acest for. Altfel, nu are ce/pe cine să convoace. În câteva zile se face un an de la înființarea acestui consiliu și el tot nu s-a întrunit.

watchdog primarie cj

2 comentarii la “Trei sugestii pentru cei care conduc Primăria Bacău”

  1. Laurentiu 18 Ianuarie 2017 at 21:17 Permalink

    Poate este o interventie putin pe langa dar ar trebui sa fie luata in considerare. Era o legenda care povestea ca va aparea o noua baza sportiva undeva intr-o zona limitrofa a orasului. Este adevarata, din aceasta cauza stadionul municipal si mica baza sportiva din zona sunt lasate prada paraginii?

    • Kristofer 19 Ianuarie 2017 at 01:39 Permalink

      Din pacate, aia a fost o poveste nerealista a lui Romeo Stavarache. Sper ca actualul primar sa nu ii calce pe urme.


Lasa un comentariu