UberoMânia

Gradul de indignare pe care l-am văzut zilele astea față de așa-zisa interzicere a Uber și Taxify (Bolt) aș vrea să îl trăiesc, mai ales printre cei de seama mea, și când vine vorba de construcții abuzive, spații verzi ocupate de parcări și alte probleme urbane care ne afectează zilnic traiul.

Sau problemele astea nu sunt sexy pentru că n-au agenții de PR de partea lor cu zeci de mii de euro băgați în campanii de lobby și advocacy?

În rest, statul e complet neorientat (ca să nu zic altfel) în această speță. Ai o piață, tot eviți să o reglementezi și dai cu piciorul unor venituri la buget, iar când oamenii care prestează un serviciu se plâng de amenzile luate, vine ministrul Cuc și le spune că e ok să conteste în instanță contravențiile că poate câștigă.

Adică tocmai a recunoscut că au aprobat o lege perfect atacabilă și proastă. Cumva ca să ridice miza astfel încât unii să… se simtă că trebuie să ungă ușile (mai mult decât până acum)? Cu ce? Ei, cu ce… cu mir! ? Că și corporațiilor le place mirul dacă treaba merge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *