“Umbrele” reloaded. Știți ce reprezintă aceste cifre?

Duminica, 3 Iunie 2012 | Bacau, Pareri personale | 5 comentarii

Vă mai amintiți campania electorală din 2008, când pe panourile publicitare din oraș tronau umbrele lui Hrebenciuc și Sechelariu și scria că “timp de 8 ani au furat aproape totul și acum (nr. alegerile locale din 2008) vor să se întoarcă”? Ei bine, au trecut 4 ani de atunci și aceeași tabără, vă las pe voi să ghiciți care, recurge la același gen de contracampanie. Față de 2008, umbrele au fost schimbate în cifre (reprezentând cât deține, încasează și datorează “primarul stadion”), iar tabăra adversă a venit cu o replică pe măsură.

Totul a început în urmă cu vreo două săptămâni cu o campanie de teasing. Tot orașul a fost împânzit de panouri publicitare cu 1 000 000, 2 000 000 și 8 000 000, la pachet cu întrebarea “Știți ce reprezintă aceste cifre“? A venit și răspunsul:

Primarul stadion (cu referire la Dumitru Sechelariu) deține 1 000 000 de mp de teren în Bacău, încasează anual 2 000 000 de euro de pe urma spațiilor din Piața Centrală și Piața Sud și datorează 8 000 000 la stat și la clienți. Nu lăsa gașca să pună mâna pe oraș! Bacăul nu trebuie pierdut la poker! Pe 10 iunie, votează!

Interesant este că staff-ul lui Sechelariu a avut pregătită o replică pentru aceste panouri, numai bună ca să creeze confuzie printre cetățeni. Nu toată lumea știe cine este primarul stadion. Nu au “pupat” afișaj stradal, așa că au tipărit câteva mii de pliante pe care le-au plasat în cutiile poștale ale băcăuanilor. Ce zice pliantul? Cifrele sunt aceleași, întrebarea la fel, însă răspunsul… “șpaga în euro luată de primarul Romeo Stavarache de la firmele din Suceava și Botoșani“. Pe verso, tronează “Cum v-am păcălit 2 mandate” și câteva propoziții cu promisiuni care cică nu ar fi fost îndeplinite de actualul (și viitorul, zic eu) primar al Bacăului.

Mai este exact o săptămână până la alegeri, iar campania electorală devine interesantă. Lupta, vorba vine, se ascute. Lupta pentru locul doi.

Foto via Aghiuta.

5 comentarii la ““Umbrele” reloaded. Știți ce reprezintă aceste cifre?”

 1. ionut c. 3 Iunie 2012 at 15:55 Permalink

  Eu nu stiu cu cat tupeu vorbeste actualul primar in functie,pinocchio, despre banii lui seche si cat cheltuieste el in campanie. am participat la una din intalnirile lui pinocchio din scoli, cu oamenii din cartier, si a avut tupeul sa spuna ca almanahul lui de 160 de pagini a costat 2 euro si ca n-a facut decat cateva mii de exemplare(vreo 3,4 mii) in conditiile in care cartea costa de cel putin 4 ori mai mult si nu numai ca a primit-o toata lumea din bacau,cei care am fost la intalniri avem cate doua. Mai mult, spunea ca el n-a avut bani asa mult de campanie, si ca n-are decat 4 meshuri in oras si vreo 30 de bannere stradale. Le-am numarat personal ieri si am ajuns la 53 numai in partea de nord a orasului. Ca sa nu mai zic de cimiliturile cu “stiti ce reprezinta aceste cifre” care ma scot din minti pt ca stiu ca sunt facute si din banii nostri…omul are chef de glume pe banii bacauanilor, si noi traim din ce in ce mai greu intr-un oras din ce in ce mai infect

 2. aHUIBAN 4 Iunie 2012 at 20:27 Permalink

  Am primit azi la usa un pliant exact ca acesta din articol dar in loc de “primarul stadion” era numele lui D.S.!

  Atunci cand iti inviti votantii sa te voteze ca sa nu iese adversarul… e semn rau si de incompetenta.

  Btw – nu votez!

 3. motolady 4 Iunie 2012 at 20:56 Permalink

  Ionut, politician sincer si corect n-ai sa vezi in viata ta. In schimb, cat a fost Stavarache primar s-au realizat multe lucruri si a stiut cum sa informeze cetatenii. S-or fi facut si pe vremea lui Seche, dar nu tin minte sa vad ziar gratuit in care sunt detaliate pe larg. Pentru asta il apreciez pe Stavarache. Sunt convinsa ca si-a tras ceva din toate astea, dar cel putin a facut multe si pentru oras.

  aHUIBAN, de ce ii lasi pe ceilalti sa decida pentru tine? Du-te si voteaza. Cu cine vrei tu, dar voteaza. Ca dup-aia n-o sa-ti convina ce-o votat ceilalti si tot tu ai sa te plangi ca e lumea proasta. 😉

 4. q 4 Iunie 2012 at 21:03 Permalink

  Prietene ionut c. Ti-ai cumparat in viata ta o revista glossy ? asa de vreo 150 de pagini cat are si cartea aia ? cu femei masini sau ce mama masii ti-o mai placea…..ei o revista ca asta costa cu tot cu adaos la orice chiosc 8-12 lei – deci 2-3 euro…..asa ca marsh cu prostiile “de 4 ori mai mult” si vezi ce inseamna o tiparitura de 10 euro… cat despre meshuri mai bine numara-le pe alea a broscoiului de manolache….romica are 4 – Bistrita, 9 mai 78, narcisa, decebal…..”manlache legionarul” are vreo 20…….

 5. BOUL ACTUAL 6 Iunie 2012 at 11:17 Permalink

  AM GASIT AUTOTURISMUL CU UN ABTIBILD CU INDEMNUL SA VOTEZ STAVARACHE . ECHIPA CE LE PUNEA-LIPEA MUNCEA DE ZOR LA 100 m MAI INCOLO . CAND SA-L DEZLIPESC -MUUUUUNCA TAICA – LIPIT BINE RAU !
  ACUM STAVARACHE ZICE CA SEKE LE-A LIPIT- A VAZUT CA A DAT-O IN BARA CU ASTEA ! PINOCHIO !!! – PENTRU MINCIUNI DIN ASTEA DE LA OCHI NU TE VOTEZ STUPIDULE ! SAU : VINO TU SI FREACA LIPICIUL DE PE MASINA MEA ! EU TI-AM VAZUT GEALAII CARE LE PUNEAU ! NU DEPARTE DE EI ERA SI UN POL DE LA LOCALA ! MINTI CA UN ORDINAR PINOCHIO !!!!


Lasa un comentariu