Un nou cod rutier. Aberatii si legi noi.

Politia Romana lucreaza la un nou Cod Rutier. Nimic neobisnuit in asta. O data la doi-trei ani… de fapt fiecare ministru de la interne are o pasarica pe creier si da ca tema de lucru Politiei Romane adoptarea unui nou cod rutier. Este vechea meteahna cu reforma. Dar sa vedeti ce aberatii ar putea sa includa noul cod!

Raspunderea obiectiva, copiata de la unguri. Adica daca pe mine ma prinde conducand cu 200 de km/h masina unui prieten, amenda se duce acasa si pe numele amicului meu, si nu la mine. Sunt curios ce vor face firmele de distributie in acest caz. Dar ma rog, sa trecem mai departe.

Se scot punctele de penalizare abia adaugate in lege si se maresc amenzile pentru vitezele excesiv de mari. Vor sa o faca pe sistemul „ai viteza mare, deci ai bolid, deci ai bani si de amenda de 2 000 de euro”. Ii contrazic pe cei din Politia Romana. In Romania multi oameni isi iau masini scumpe pe care abia pot sa le intretina. De unde sa plateasca acestia amenzi de mii de euro? Ce-i drept, obligatia lor este sa circule cu viteza regulamentara.

Eliminarea contestatiilor. Este o moda sa iti recapeti carnetul printr-un proces rapid si ajutat de un avocat decent. Se practica la drumul mare. Asta, dupa parerea mea, este o initiativa buna si laudabila.

In concluzie, am doua pareri contra si una pro vizavi de noul Cod Rutier care se afla deocamdata in laboratoarele Politiei. Vom vedea pe parcurs ce se intampla. Sunt curios ce va spune noua lege cu privire la examenul auto si daca acesta va cuprinde si probe in regim de poligon.

9 thoughts on “Un nou cod rutier. Aberatii si legi noi.

 1. Prietene, de cate ori ai interactionat cu Politia Romana in trafic, mai ales in afara Bacaului, ca sa nu ai influenta? Cred ca de prea putine ori. Cum sa elimine contestatiile? Adica ma opreste politistul, scrie ca mergeam cu 200km/h in loc de 50km/h cat aveam si eu nu pot spune/face nimic? Iti dai seama ca mai fac si puscarie daca il calc in picioare in mijlocului drumului.

  Tu ce intelegi prin masina scumpa? 50-70 de mii de euro? Cred ca nu ai idee ce inseamna masina scumpa si cate umbla pe strazile din Romania. Gandeste in afara Bacaului si priveste in perspectiva. Lasa povestile cu aia care au Lamborghini sau mai stiu eu ce si locuiesc in garsoniere, ca nu-s majoritari. Oricum pe toti ii doare mai tare la buzunar, decat sa nu aiba carnet.

 2. :)) Esti constient ca punctul 3 este o aberatie mare cat tine sau cat cel care l-a propus, nu?

  Contestarea in justitie a unei astfel de decizii este un drept fundamental al omului, prezent in constitutia oricarei tari de pe lumea asta. Vorbim de dreptul la justitie aici.

 3. Prietene…nu cred ca atat timp cat nu ai habar despre codul rutier, avand in vedere ca nu l-ai invatat, deci in concluzie nu ai permis si cum nu ai avut nicioadata contact cu politia din postura de conducator auto, ar trebui sa-ti vezi de plimbarile tale cu bicicleta si de fotografiile tale si sa nu iti mai dai cu parerea sau sa dezbati subiecte care din punct de vedere intelectual te depasesc.
  Cu respect… un conducator auto cu peste 800.000 km rulati prin toata Europa.
  Si daca chiar vrei sa-ti dai cu parerea studiaza codurile rutiere si ale altor tari, de recomandat Germania si Franta si ai sa intelegi mult mai mult, dar asta doar dupa ce ti-ai luat carnet si cateva mii de kilometri de condus.
  Multumesc si sper sa-mi asculti sfatul.

 4. Treaba cu contestatiile aberanta. Adica toti agentii devin dictatori cu decizii incontestabile si irevocabile?

 5. cum poti spune ca eliminarea contestatiilor sunt o metoda ok? Stiai ca aproape jumate din mizeriile scrise de politie sunt complet gresite si nu intrunesc elementele legale prin care ei te pot sanctiona? si asta datorita faptului ca nici ei nu sunt suficient de bine scoliti.

 6. O masina de politie oprita pe prima banda inainte de trecerea de pietoni in com. Nicolae Balcescu Bacau. Un sofer trece de pe prima banda pe a doua si isi continuie drumul, urmat fiind de alte autoturisme. Dupa aproximativ 2 km toate masinile sunt oprite de acei agenti si ii retine permisul pentru ca nu a acordat prioritate unei doamne X. Contestatie si proces timp de juma de an in care se astepta martora X. Intr-un final vine si martora la proces si se apuca de bocit ca acel sofer a trecut pe rosu in com. N. Balcescu si era sa o omoare. Se respinge contestatia fara drept de recurs. (cate semafoare sunt in Balcescu, de unde a aparut martora, de ce stateau acei politisti inaintea trecerii desi prin lege e interzis)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *