Knock-knock, e cineva la Primăria Bacău? Dacă da, unde este proiectul bugetului local pe anul 2022?

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 | Bacau | Comenteaza

Astăzi se împlinește termenul de 15 zile în care pe site-ul primăriei trebuia să vedem publicat proiectul bugetului local pe anul 2022, este aproape 8 seara, dar nicio urmă de vreun document sau vreo schiță în acest sens.

Astfel, ca să fiu constructiv, am trimis la registratură următoarea adresă în atenția primarului și a directorului Direcției Economice. ⤵

Vă rog respectuos să luați la cunoștință obligația de a definitiva proiectul bugetului local și de a-l publica cât mai repede cu putință, având în vedere că termenul de 15 zile de la publicarea legii bugetului de stat se împlinește astăzi, 12 ianuarie 2022.

De asemenea, vă rog să îmi comunicați când veți da publicității proiectul de buget pe anul 2022.

Art. 39 alin (3) din Legea 273/2006 este foarte clar:
Pe baza veniturilor proprii și a sumelor repartizate potrivit alin. (2), ordonatorii principali de credite, în termen de 15 zile de la publicarea legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, Partea I, definitivează proiectul bugetului local, care se publică în presa locală sau se afișează la sediul unității administrativ-teritoriale. Locuitorii unității administrativ-teritoriale pot depune contestații privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau afișării acestuia.

Dacă anul trecut am avut buget local funcțional abia în luna august, este vital ca anul acesta să nu mai pierdem nicio zi. Investițiile locale, mai ales cele cu fonduri europene, sunt deja în întârziere și orice săptămână pierdută cu alte “priorități” ține în loc dezvoltarea orașului și ne poate atrage penalități în viitorul relativ apropiat.

Bugetul de anul acesta trebuie dezbătut cum se cuvine, așa cum spune legea și cum merită cetățenii, astfel încât sutele de milioane pe care primăria le are la dispoziție să fie prioritizate în funcție de nevoile orașului și ale locuitorilor săi.

Avem nevoie de consultări și de dezbateri pe marginea cheltuirii banului public și exact asta îmi propun să provoc în următoarea perioadă, în ton cu angajamentele luate în fața băcăuanilor în toamna anului 2020.

knock knock buget local bacau 2022

Lasa un comentariu