USR, deocamdată eșec pe plan local

Joi, 2 Noiembrie 2017 | Bacau, Politica | 2 comentarii

USR, în curând: “Nici noi nu mai știm câți suntem”. Mai în glumă, mai în serios, ce trebuie menționat e că cei care au demisionat recent din partid n-au nicio problemă în a-și păstra mandatele de parlamentari, chiar dacă ei au fost aleși pe liste.

Nu i-a dat nimeni afară din partid, deci moral ar fi să renunțe la scaune dacă pretind că ei chiar fac altfel de politică.

Să luăm cazul Bacăului: candidații de la nivel local nu m-au convins și nu mi-au demonstrat nimic nici înainte, nici după campanie, ca să nu mai spun că unii dintre ei au aterizat direct pe lista neagră a candidaților băcăuani la alegerile parlamentare din 2016. Așadar, votul nu l-am dat pentru ei, ci pentru un partid care părea atunci și încă mai cred într-o oarecare măsură că este altfel.

Din păcate, lipsa de tact politic și orgoliile elitiste ale “salvatorilor” au început să dezbine această nouă mișcare politică ce a ratat cu brio în primul rând ideea de la care a plecat: coagularea mișcărilor locale și sprijinirea acestor oameni sau organizații să producă mici schimbări la nivel local și împreună să aibă cândva, mai devreme sau mai târziu, impact național.

Apropo: a aflat cineva care este explicația pentru care USR Bacău n-a avut niciun candidat la alegerile parțiale din Moinești? Sau de ce USR, partid parlamentar (deci cu destule resurse), este absent în dezbaterea publică ce privește problemele municipiului Bacău?

cort-usr-bacau-trotuar

Tags: ,

2 comentarii la “USR, deocamdată eșec pe plan local”

  1. Oli 2 Noiembrie 2017 at 14:18 Permalink

    mai interesant mi se pare ca dl. Viziteu primeste f multa expunere in ziarul de casa al PSD, Desteptarea.. miroase a blat,dar chiar sper sa ma insel!

  2. Kros 2 Noiembrie 2017 at 16:28 Permalink

    USR este o alternativa fata de cele doua partide mari care amindoua au facut greseli uriase fata de aceasta tara.Este evident ca nici USR nu se ridica la nivelul necesar pentru a cistiga o majoritate in parlament necesara guvernarii de unul singur.Eu astept sa vad un program de guvernare elaborate,care sa duca la cresterea tuturor regiunilor tarii.PNL si PSD sau batut pentru cistigarea Ardealului de partea lor ducind toate resursele in directia respective rescind chiar ruperea tarii.
    Este evident ca este o criza de personal competent pentru toate partidele.Migratia populatiei lasa urme si in aceasta zona.


Lasa un comentariu