Cât a fost viceprimar, Dragoș Luchian a semnat și a votat pentru instituirea taxei abuzive pe informațiile publice

Pentru că n-a avut tăria să recunoască faptul că în perioada în care a fost viceprimar a comis o greșeală față de băcăuani, semnând și votând de mai multe ori pentru instituirea taxei abuzive pentru eliberarea de informații publice, Dragoș Luchian (senator, candidat al PNL la Primăria Bacău) trebuie să știe că restartarea administrativă pe care o tot promovează este pentru mine praf în ochi și că îl consider cu nimic diferit față de figurile care s-au tot învârtit până acum pe scena politică băcăuană.

El vine acum în fața tuturor și se bate cu pumnii în piept că este cel care a convins consilierii locali să abroge acest bir total nedemocratic, în condițiile în care din postura de viceprimar, în mandatul 2008-2012, nu numai că a tolerat această restrângere a dreptului cetățenilor de a avea acces la informații de interes public, ci a votat pentru majorarea taxei de la 2 la 3 lei.

Astfel, în perioada 2008-2012, cât a fost viceprimar al municipiului Bacău, mr. Dragoș „Transparență” Luchian a fost de acord de 3 ori cu taxa de 3 lei/pagină pentru banalele solicitări de informații de interes public care, conform Legii 544/2001, sunt gratuite:

dragos luchian viceprimar semnat taxa informatii publice

Luchian chiar nu poate să spună că n-a observat această taxă pe tot mandatul său de viceprimar. Asta pentru că în 2012 a semnat Raportul anual privind liberul acces la informațiile de interes public pe anul 2011, care menționează negru pe alb „taxa pentru eliberarea de copii după documente publice” în urma căreia s-a strâns la bugetul local fabuloasa sumă de 185 de lei, cu prețul incomodării cetățenilor care sunt curioși de activitatea Primăriei Bacău.

Probabil pentru că a colaborat foarte bine cu Andreea Butnaru (responsabilă de aplicarea Legii 544/2001 la nivelul Primăriei Bacău) cât timp era viceprimar, Dragoș Luchian a angajat-o la cabinetul parlamentar, după ce a fost ales senator. Nici nu mă mai întreb de ce primesc răspunsuri incomplete vizavi de contractele semnate în primărie înainte de anul 2012.

Înțeleg că e campanie, dar îl rog pe liderul liberalilor din Bacău să o lase mai moale cu ipocrizia, căci la niște scuze chiar nu mă aștept. Nu de alta, dar m-am luptat luni de zile cu municipalitatea pe tema acestei taxe, reușind în cele din urmă să-i conving să renunțe la ea, de dragul transparenței care domnului Luchian îi place doar în campanie.

dragos-luchian-usl-arena-nationala

One thought on “Cât a fost viceprimar, Dragoș Luchian a semnat și a votat pentru instituirea taxei abuzive pe informațiile publice

  1. Are cabinet parlamentar? Are și o adresa?
    Nu am găsit nicăieri aceasta informație.
    Este sub acoperire?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *