Ce vă recomandă? Vocea, carnetul și talentul de debutant

Vineri, 15 Aprilie 2022 | Bacau | 1 comentariu

Astăzi am avut ședință de Consiliu Local, una extraordinară, deci cuprinzând proiecte care teoretic ar fi trebuit să aibă un caracter urgent. Și ce credeți că era foarte urgent? Vreun proiect cu fonduri europene, vreo investiție importantă, ceva de interes și care arde pentru toți băcăuanii? Nu.

Principala problemă pentru care primarul a convocat ședința a fost un proiect de modificare a organigramei primăriei pentru a schimba încadrarea unor posturi astfel încât să poată fi ocupate cu debutanți.

Un lucru lăudabil și pe care l-aș susține, așa cum am spus-o la ședință, dar doar dacă nu aș ști următoarele:

  • că aceste posturi stau neocupate de 8 luni, deci de când a fost aprobată noua organigramă a primăriei;
  • multe funcții vor fi ocupate nu prin concurs, ci prin transferuri deja șoptite pe holurile primăriei;
  • că aceste posturi sunt modificate din punctul de vedere al gradului profesional după ce anterior nu au putut fi adjudecate de diverși sinecuriști și membri de partid care nu îndeplineau condițiile;
  • numeroase posturi scoase la concurs în ultimele luni sunt acum ocupate, ce să vezi, de membri ai aceluiași partid condus la nivel local de primar sau de membrii partidului condus de aliatul Necula (Pro România). Lista coincidențelor este lungă și presa locală deja a relatat câteva cazuri.

Primarul Bacăului este ultimul în măsură să vorbească despre concursurile aferente posturilor libere din instituția pe care o conduce și îi recomand public și chiar prietenește să se liniștească (că tare nervos mai părea astăzi) și să pună la treabă toți funcționarii pe care deja îi are în subordine. Nu de alta, dar numeroși angajați ai primăriei sunt nemulțumiți că în timp ce ei nu au timp să respire, alții (mai noi și mai postaci pe Facebook) stau toată ziua la cafele prin balcoanele primăriei.

cristian ghinghes consiliul local bacau

1 comentariu la “Ce vă recomandă? Vocea, carnetul și talentul de debutant”

  1. Can t you see me 15 Aprilie 2022 at 14:27 Permalink

    am ascultat si eu sedinta si mi s-a parut mie sau Viziteu era fff speriat?


Lasa un comentariu