Băcăuanii (care) vor piste pentru biciclete caută voluntari pentru viitoarele acțiuni

Duminica, 21 Aprilie 2019 | Bacau | Comenteaza

Astăzi, la cererea mai multor participanți la marșurile și evenimentele din ultima perioadă, am lansat un apel pentru extinderea grupului de inițiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete cu voluntari bicicliști sau interesați de mersul cu bicicleta în Bacău.

Fie că vrei să dai o mână de ajutor la ieșirile noastre periodice, să monitorizezi proiectele de infrastructură demarate de autoritățile locale, să pui umărul la demersurile oficiale pe care le facem către autorități, să ne mijlocești relația cu societăți comerciale sau ONG-uri ori să ne ajuți la sesiunile de educație rutieră, te așteptăm în echipa noastră!

Lansată 2014, Băcăuanii vor piste pentru biciclete este o inițiativă civică locală independentă, nefinanțată, care și-a asumat să influențeze autoritățile locale prin acțiuni de lobby și advocacy astfel încât realizarea infrastructurii pentru bicicicliști să devină o prioritate pentru municipiul Bacău.

Cu peste 3.600 de susținători adunați în tot acest timp, am reușit să convingem Primăria Bacău să înceapă demersurile pentru realizarea cu fonduri europene (POR 2014-2020) a primilor 23 de kilometri de piste pentru biciclete. Lucrul acesta nu era posibil fără Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) ai cărui principali inițiatori și ambasadori am fost începând cu anul 2015, știind că fondurile europene din actualul exercițiu financiar vor fi acordate cu prioritate pentru susținerea transportului nemotorizat.

Înscrierea ca voluntar se face completând următorul formular: https://forms.gle/GFtfwqH2VhMw9xp28

voluntar bacauanii vor piste biciclete cover

Lasa un comentariu