Avalanșă de voluntari și proiecte din Bacău în finala Galei Naționale a Voluntarilor 2017

Marti, 5 Decembrie 2017 | Bacau, Tineret | Comenteaza

Sub sloganul “Voluntariatul te face om MARE”, marți, 19 decembrie 2017, Federația VOLUM organizează cea de-a șaptea ediție a Galei Naționale a Voluntarilor. Dintre cele 119 aplicații care au ajuns în finală, 12 sunt din Bacău: 7 nominalizări pentru titlul de “voluntar al anului” în diverse domenii, 4 pentru “proiectul de voluntariat al anului”, respectiv una la “echipa de voluntari a anului”.

6 nominalizări sunt pentru FSC (Fundația de Sprijin Comunitar) și voluntarii săi, în timp ce ADA (Asociația pentru Dezvoltare Activă) se bucură de 2 voluntari și un proiect în finală. 11even, Habitat for Humanity și Consiliul Tinerilor Instituționalizați au fiecare câte un voluntar/un proiect în cursa pentru un titlu la Gala Național a Voluntarilor 2017.

Așadar, să le spună cineva celor de la marele cotidian Deșteptarea că în județul nostru nu există doar FSC și că în finală au intrat nu 6, ci 12 proiecte și voluntari din Bacău.

Dacă vreți să îi votați, o puteți face până pe 7 decembrie aici!

gala nationala a voluntarilor

Nominalizări la voluntarul anului:

Nominalizări la proiectul de voluntariat al anului:

Nominalizare la echipa de voluntari a anului: Centrul de voluntariat FSC.

Faptul că peste 10% dintre nominalizările din finala acestei gale vin din Bacău arată încă o dată uriașul potențial care există la nivel local în zona asociativă și de implicare civică. Numai că trebuie să conștientizăm mai mult un lucru pe care am încercat să îl transmit multor tineri în ultimii ani: voluntariatul în sine nu este un scop, ci un mijloc prin care să faci/să rezolvi ceva.

Lasa un comentariu