Vrănceanu se desparte cu greu de absolvenții clasei a XII-a. Sau invers.

Sambata, 12 Iulie 2014 | Bacau | 4 comentarii

E mare scandal zilele acestea cu diplomele de Bacalaureat. Se pare că acestea nu vor fi eliberate în perioada de 10 zile prevăzută de metodologia de Bacalaureat. Prin urmare, înscrierea la facultăți se va face pe baza unor adeverințe care sunt valabile 12 luni.

Numai că și adeverințele astea sunt cu schepsis. Pentru a fi valabile, ele trebuie să respecte un anumit format. Cum “șablonul” a fost aprobat abia ieri după-amiază de Ministerul Educației (au lag, nu glumă), e foarte posibil ca adeverințele eliberate de majoritatea secretariatelor liceelor înainte de după-amiaza zilei de ieri să fie greșite.

O situație de genul acesta se întâmplă la Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, liceul cu 3 dintre cele 4 medii de 10 din județul Bacău la Bacalaureat și totodată cu cea mai mare rată a promovării examenului maturității.

Ieri, pe grupul Consiliului Școlar al Elevilor din Vrănceanu, absolvenții au fost chemați înapoi la școală pentru că “este greșit formatul și nu sunt bune adeverințele. Toată lumea trebuie sa vină din nou luni la școală.”

adeverinte vranceanu bacalaureat

 

Fac eu haz de necaz, dar nu e de glumit. Sunt absolvenți care vor să plece la studii în străinătate și trăiesc cu teama că adeverințele nu vor fi luate în seamă. De problema banilor cheltuiți pe legalizarea adeverințelor cu format greșit nici nu mai vorbesc. Formatul adeverințelor nu e bun, deci alți bani, altă distracție.

4 comentarii la “Vrănceanu se desparte cu greu de absolvenții clasei a XII-a. Sau invers.”

 1. Alex 12 Iulie 2014 at 12:44 Permalink

  Eu am terminat liceul anul trecut,nu am luat BAC-ul.Eu aveam nevoie de diploma de liceu si de atestat,am fost dupa ele si tot ma amana.De anu’ trecut astept 2 diplome,si nu sunt singurul din liceu care asteapta.

  • Kristofer 12 Iulie 2014 at 12:53 Permalink

   In Vranceanu sau in alt liceu?

   • Alex 12 Iulie 2014 at 14:27 Permalink

    In Antipa,am trimis mail si celor de la ISJ Bacau si timp de 2 luni ma tot amanau,pana cand nu mi-au mai raspuns la mail.

    • Bogdan R. 15 Iulie 2014 at 11:04 Permalink

     Citează-i în instanţă!


Lasa un comentariu