Cel mai bun liceu din Bacău are un reprezentant al elevilor de toată isprava

Vineri, 16 Ianuarie 2015 | Bacau | 20 comentarii

Conform unui top realizat pe baza notelor de la bacalaureat, a mediei de admitere dar și a mediei rezultatelor obținute la olimpiade, Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu” este cel mai bun liceu din Bacău și ocupă locul 14 la nivel național.

Totuși, atunci când vorbim despre învățâmânt, ar trebui să avem în vedere nu doar notele, care transformă educația într-o goană după coronițe și alte titluri pe care mamele le flutură ostentativ pe la saloanele de coafură, ci și aptitudinile dobândite de tineri și nivelul de educație civică al acestora.

Apropo de educație civică, alegerile anuale pentru desemnarea reprezentanților elevilor din fiecare liceu au, în afară de rolul lor etern și foarte ok de a-i obișnui pe adolescenți cu exercițiul democratic, și o încărcătură simbolică. Cel puțin așa am observat eu. Concret, cred că felul în care elevii unui liceu își votează reprezentanții spune multe despre tinerii care învață acolo.

Hai să vă fac cunoștință cu omul care toamna trecută a fost ales de colegii săi să fie președintele Consiliului Școlar al Elevilor al celui mai tare, bun, performant și frumos colegiu din județul Bacău, Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”. Îl cheamă Vlad Popovici, se laudă că e patriot (ceea ce îmi place, recunosc) și are un blog. Pentru că azi e ziua lui norocoasă, i-am dat link.

Acolo am dat peste niște fraze care, uau, mă fac să mă întreb dacă la Vrănceanu se face limba română.

vlad popovici analfabet vranceanu

Trecând peste faptul că simpla alegere a sa ca reprezentant nu este un rezultat, ci doar o întâmplare, așa cum a recunoscut-o și el, să vă arăt ce fotografie am pescuit de pe profilul lui de Facebook. Imaginea vine la pachet cu o descriere pe măsură: Mi-am cumpărat costum de revelion. “Se lipesc banii de el”, nu alta!

vlad popovici vranceanu presedinte cse

Da, el e reprezentantul elevilor de la cel mai bun liceu din Bacău. Cool?

20 comentarii la “Cel mai bun liceu din Bacău are un reprezentant al elevilor de toată isprava”

 1. elev 16 Ianuarie 2015 at 17:07 Permalink

  Nu e de mirare ca a ajuns mare presedinte! Mama lui e profesoara in Vranceanu… sigur a tras niste sfori. E trist ca un ex. democratic devine un aranjament.

  • Denis 16 Ianuarie 2015 at 18:19 Permalink

   Mama lui nu e profesoara in Vranceanu. Cine ti-a zis tie asta?

 2. nu 16 Ianuarie 2015 at 17:12 Permalink

  Haters.

 3. BO$$ 16 Ianuarie 2015 at 17:15 Permalink

  10 milioane, aia clar is banii facuti la colindat :)))

 4. nu 16 Ianuarie 2015 at 17:15 Permalink

  Chiar nu cred ce ai scris in articol. Doar pentru o poza probabil pusa in gluma, nu din snobism si niste greseli pe care pe internet sunt de obicei facute si legatura cu ma-sa e de toată jena sa il acuze tipul sub numele de “elev”.

  • Kristofer 16 Ianuarie 2015 at 17:18 Permalink

   Ce nu crezi din ce am scris în articol? Am relatat niște fapte. :)

 5. cineva 16 Ianuarie 2015 at 17:23 Permalink

  Jurnalism 101 slab

 6. Stefan Alex 16 Ianuarie 2015 at 17:32 Permalink

  Poftim? Imi vine greu sa cred ca este elev la Vranceanu. Dar sa mai fie si ales de catre elevii liceului ca reprezentant al lor! CSE C.N. ‘Gh. Vranceanu’, WTF is wrong with you?

 7. Ioana 16 Ianuarie 2015 at 17:49 Permalink

  Bravo, Cristian! Te felicit din toate inima pentru un nou articol deosebit, al carei menire este doar sa iti creasca traficul pe blog si sa creeze(culmea, scriu corect) putina valva pe profilul tau de facebook. Verticalitatea de care dai dovada este sublima!
  Observ atacurile aduse la adresa liceului meu de ceva timp si ma intreb inca de la primul articol, care ar putea fi motivul? Adevarul este ca frustrarea, probabil, este singura varianta de raspuns. Te rog sa nu mai arunci cu noroi intr-o institutie nu tocmai perfecta, dar care este cea mai prolifica(din orice punct de vedere vrei) din judet.

  • Ioana 16 Ianuarie 2015 at 18:01 Permalink

   A, daca-mi permiti inca ceva, nu uita de acest liceu plin de “incultura”, cu ajutorul caruia ti-ai creat, anul trecut, cele mai citit articole de pe blog, ambele intrand in top 3!

  • VP 16 Ianuarie 2015 at 18:50 Permalink

   Ododo cum se evidentiaza ea in multime <3

   • Ioana 16 Ianuarie 2015 at 19:23 Permalink

    Nu sunt Dospinescu :))

 8. alabala 16 Ianuarie 2015 at 19:17 Permalink

  Ba, cred ca in sportiv n aveau oamenii bani sa se inveleasca cu ei, ca altfel erau mai multe cazuri de astea acolo.

 9. romina 16 Ianuarie 2015 at 23:54 Permalink

  Stai ca nu m-am prins ;;) . Ce treaba are o poza de pe facebook fratilor?:)) scoala e o treaba , viata lui personala e alta . Sunt convinsa ca nu le amesteca. Nu il cunosc personal , dar nu e ok sa judecati asa , dupa o poza pusa “la misto” pe facebook. O luati prea in serios cu toate glumele de pe retelele de socializare .parerea mea.. nu mai fiti atat de rautaciosi . Va legati de toate cacaturile( scuze de exprimare)

 10. Andrei 17 Ianuarie 2015 at 14:35 Permalink

  “Orice copil are dreptul la viata privata, la protejarea familiei, a domiciliului, si corespondentei, la protectie impotriva oricarui atac nelegitim la onoarea si reputatia sa.”
  Daca acel copil a facut o greseala (tinand cont de varsta si gradul sau de maturitate), tu, ca un bun samaritean ai fi putut sa-l sfatuiesti cum sa si-o indrepte. Maturizeaza-te! Nu poti sa abuzezi emotional un copil, pentru ca nu stii ce impact devastator poate avea asupra lui! Unde mai pui ca te consideri un aparator al drepturilor si libertatilor elevilor! Sau dupa tine toti elevii Colegiului National “Gheorghe Vranceanu” au dreptul de a fi umiliti public?

 11. Eleva 17 Ianuarie 2015 at 18:31 Permalink

  E evident ca acele greșeli au fost facute din neatentie si ca poza a fost pusă in gluma. Noi l-am ales drept reprezentant pentru ca merita. Si daca ai o parere asa proasta despre acest liceu, nu inteleg de ce te implici in toate activitățile. Pe langa asta, Vlad are rezultate bune si se implica in multe activități extrascolare, deci pentru noi e un exemplu.

 12. eleva 17 Ianuarie 2015 at 18:43 Permalink

  Normal ca a fost ales reprezentantul elevilor, deoarece majoritatea elevilor din acest liceu ii urmeaza exemplul. Nu este deloc ceea ce pare acest renumit liceu si inca nu inteleg de ce este atat de bine clasat la nivelul tarii?

 13. X 31 Ianuarie 2015 at 22:58 Permalink

  Salut,
  Te urmaresc de ceva timp, Kristofer! Frumos articol! Neasteptat, chiar.
  Un atac josnic la adresa acestui elev, dar este de inteles. Avem aici diferenta CLARA dintre un blogger de succes si unul mediocru.
  Mai gasim clar faptul ca tanarul elev este imatur din cauza varstei. Dar tu ce scuza ai?
  Semnat, un alt blogger


Lasa un comentariu