Vreau să fiu “nebun de bun”

Joi, 20 Martie 2014 | Pareri personale, Uncategorized | 2 comentarii

Într-o lume în care ne lovim din ce în ce mai des de percepția că “nimic nu este gratis”, există și oameni care vor și fac lucruri bune fără a cere sau a aștepta ceva în schimb. Făcând voluntariat, ne ajutăm semenii și răspândim fericire.

Pentru a încuraja cât mai multe fapte de bunătate, Coca-Cola a lansat zilele trecute un apel global: campania “Fii nebun de bun”.

radar for good coca cola (2)Până să vă spun în ce fel mă voi alătura campaniei “Fii nebun de bun”, trebuie să aflați câteva detalii despre inițiativa celor de la Coca-Cola. Pilonul central al campaniei este aplicația Radar for Good (disponibilă pentru iOS și Android), prima platformă de voluntariat care funcționează asemenea unui radar de fapte bune.

Chiar dacă abia a fost lansat în România, pe “radarul binelui” se regăsesc deja câteva cereri de ajutor cu fundament social la nivelul Bucureștiului. Cu ajutorul Radar for Good, puteți în egală măsură atât să ajutați, dar și să cereți ajutor, înregistrându-vă povestea.

Primul exemplu este Alex Bobeș, un nebun de bun care oferă curse de taxi gratis oamenilor care au nevoie de ajutor. Inițiativa este susținută de CRIStaxi, încurajând inițiativa prin oferirea de curse gratuite clienților aflați în nevoie.

Cât despre mine, vreau să mă număr printre acei #nebunidebuni pentru că nu sunt străin de domeniul voluntariatului, ba dimpotrivă. În ultimii ani am făcut voluntariat în cadrul Consiliului elevilor, unde am încercat să rezolv problemele elevilor din județul Bacău, acolo unde am fost ales reprezentant. E și acesta un mod, spun eu, de a face lumea mai bună.

Ce voi face acum? Aștept să se umple “radarul binelui” cu cereri de ajutor și să mă implic în acele activități care au nevoie de suport tehnic, promovare sau de fotografii. Cei care vor avea nevoie de fotografii și își vor înregistra doleanța pe Radar for Good vor beneficia de cunoștințele pe care le-am dobândit în cei 7 ani de când fotografiez.

radar for good coca cola (1)

2 comentarii la “Vreau să fiu “nebun de bun””

  1. Adrian Grajdeanu 20 Martie 2014 at 21:21 Permalink

    Şi exact la 69% aveai tu bateria :))

  2. Alexandra 20 Martie 2014 at 21:50 Permalink

    Faina initiativa!

    P.S. ai asteptat sa ai 69% baterie ca sa faci print screen? :))


Lasa un comentariu