WiMAX (4G) la Onesti

Tocmai am primit pe mail o invitatie la evenimentul de la Onesti (jud. Bacau) de vineri, 19 noiembrie 2010, in cadrul caruia se vor testa serviciile broadband de tip WiMAX (4G).

WiMAX inseamna in cateva cuvinte tehnologie wireless (fara fir), cu acoperire de pana la 50 km si cu viteze foarte mari (4G – de pana la 100 Mbps). Acum sa vedem cat vor costa aceste servicii costa si daca ele vor putea fi accesate de utilizatorii obisnuiti. Eu deocamdata nu le vad rostul, cel putin nu in Romania zilelor noastre.

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii RADIOCOM vă invită la evenimentul “ Oneşti pătrunde cu WiMAX în noua eră a comunicaţiilor”, vineri, 19 noiembrie 2010, ora 13:00, la Sala de conferinţe a Hotelului Trotuş, pentru a testa împreună SERVICIILE BROADBAND de tip WiMAX, o tehnologie de ultimă oră în domeniul comunicaţiilor.

Evenimentul “ Oneşti pătrunde cu WiMAX în noua eră a comunicaţiilor” este un proiect marca RADIOCOM, primul dintr-o serie de investiţii ce va dărui un nou chip comunităţilor locale.
La manifestare va fi prezent Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Valerian VREME care susţine demersul RADIOCOM de sprijinire a modernizării societăţii româneşti, prin introducerea unor servicii de comunicaţii în pas cu tehnologia.

Oraşul Oneşti va deveni un centru de excelenţă în domeniul telecom. Beneficiile le vor resimţi atât comunitatea oamenilor de afaceri, cât şi locuitorii oraşului, care vor avea acces la Internet de bandă largă şi servicii de telefonie de ultimă generaţie.

Să aducem prezentul în pas cu tehnologia!

6 thoughts on “WiMAX (4G) la Onesti

 1. Iti voi raspunde cu niste intrebari.
  1. Avem dispozitive capabile sa receptioneze semnalul 4G?
  Nu.

  2. Cui ii trebuie viteze de acest gen pe dispozitivele mobile?
  Nimanui sau doar 0,01% din locuitorii Romaniei.

  3. Cine este gata sa plateasca 100 de euro doar ca sa aiba WiMAX adica sa nu-i mai vina internetul prin cablu pana la router-ul din casa, ci prin wireless?
  Snobii.

 2. 4G nu exista inca. nu este standardizat. tote terminalele care se gasesc pe piata sunt de tip 3G+, chair daca operatorii spun ca este 4G.

  P.S. stiu ce vb. lucrez in laboratorul CITI de la INSA de Lyon care se ocupa momentan cu standardizarea protocolului, dar mai este cale lunga pana sa ajunga un RFC

 3. wireless-ul e de viitor.
  dar aceasta chestie e vreo smecherie, tre sa-si ia cineva niste bani sa mai pacaleasca romanii .. k asa e la noi

 4. Kristofer e clar faptul ca in Romania inca nevoia de baza este hrana populatiei flamande si locuri de munca , pentru a ne asigura un trai decent!
  Dar daca ramanem in ''bezna'' nu am facut nimic.
  Eu lucrez in telecom si vad cum a evoluat piata.
  Dupa revolutie lucram pe PC-uri second hand 286 din UK…fara net…acum in curand v-om avea IPTV de la RDS, avem de la INES si RTC…avem 3.5G national rural de la VDF…doar pt 10 E!!
  Mai mult Cosmo pentru 3G da la kil stikurile 2 de 3GB la 6.32E.
  E fibra optica peste tot, sat HD incepe la RTC in curand si la RDS.
  WIMAX isi are rostul sau!
  Sa-ti explic de ce!
  Pai daca reusesc sa il aduca la un pret rezonabil la utilizatorul final va fi o revolutie in Telecom in urmatorii 5 ani!
  Crezi ca va rezista Radiocom la 100 euro abonament?
  Poate o firma izolata care sa aleaga intre SAT si WIMAX unde nu ajunge 3.5G VDF.
  Eu sincer m-am saturat de mizeria fibrelor RDS si UPC din fiecare oras mai ales la BC!
  Cu toate ca sunt foarte incantat de netul RDS!
  Toate aceste investitii creeaza locuri de munca, si revolutioneaza piata HITECH si inclusiv preturile si serviciile la utilizatorul final.
  Iti doresc semnal bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *