Ziua Națională a Tineretului, sărbătorită prin traseism

Duminica, 6 Mai 2018 | Politica, Tineret | Comenteaza

Ceva de-a dreptul penibil şi ruşinos pentru ceea ce ar trebui să însemne noua generaţie s-a întâmplat pe 2 mai, fix de Ziua Naţională a Tineretului. Cei doi Gabrieli de la tineretul PSD şi tineretul PMP, Petrea şi Popa, au anunţat cu mare mândrie că au reuşit să transfere cu basculanta zeci de tineri politicieni de la Organizaţia de Tineret a PMP la Tineretul Social Democrat.

Staţi să vedeţi explicaţia lui Gabriel Popa, fostul preşedinte al OTPMP:

Am vrut ca, de Ziua noastră naţională, vocea noastră, a tinerilor, să se facă auzită. Am intrat şi ne-am implicat în politică pentru ca interesele şi drepturile tinerilor să fie promovate. Nu am reuşit să facem foarte mult în acest sens în cadrul Partidului Mişcarea Populară. De aceea, în mod firesc, ne-am îndreptat către PSD, partidul care până acum a luat cele mai multe decizii în favoarea tinerilor şi în care noile generaţii au cele mai mari şanse de a accede în funcţiile publice. Vrem ca vocea noastră să conteze, iar argumentele noastre să fie auzite. Sperăm, credem şi ne dorim să avem un viitor cât de bun se poate în ţara noastră. Locul nostru este în partidul în care putem construi, în care putem realiza cu adevărat ceva pentru tineri.

Clar, da? S-au îndreptat către PSD pentru că acolo pot pupa mult mai uşor o funcţie. Mă rog, cred că acest Gabriel Popa se referă mai mult la el, căci cei care au venit odată cu el în PSD sunt văzuţi ca nişte simple numere pe bursă şi şansele ca aceştia să primească şi ei măcar un post de consilier parlamentar sunt minime spre zero. E chiar trist să vezi că tinerii ajung să recurgă la astfel de transferuri, fără vreo busolă morală şi nişte valori de bază în care să creadă. Dacă îi întrebi care e diferenţa dintre un popular şi un social democrat, nu vor şti să îţi înşire altceva în afară de nişte comparaţii între regimurile Băsescu şi Dragnea.

tsd-otpmp-traseism

Şi mai amuzantă mi se pare reacţia lui Gabriel Petrea, preşedinte al TSD şi, mai nou, al tinerilor populari traseişti:

Apreciem gestul colegilor noştri şi suntem bucuroşi să aducem forţe proaspete în organizaţia noastră. Această iniţiativă confirmă practic percepţia că PSD este cu adevărat partidul care oferă cea mai bună platformă de exprimare şi promovare a tinerilor. Nu sunt vorbe mari. Cei mai mulţi tineri au fost pe listele PSD de la locale şi de la parlamentare – atât ca număr, dar şi ca pondere. De asemenea, în primul an de guvernare PSD, vedem că pentru tineri s-au luat mai multe măsuri decât în toată perioada guvernării PNL – PDL, începând de la programele de ucenicie şi internship, până la dublarea fondului de burse şi transport gratuit pentru studenţi, dar şi RCA redus pentru tineri.

Să fie, oare, PSD cea mai bună platformă de exprimare a tinerilor, când tocmai tu ai fost zburat din funcţia de ministru şi trecut pe linie moartă cu tot cu proiectele tale legislative (de altfel destul de promiţătoare) după ce ai făcut un apel absolut inocent şi bine argumentat la dezbatere în interiorul partidului în timpul conflictului Dragnea-Tudose? Să fie, oare, PSD partidul care promovează cel mai bine tinerii, când funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a ajuns nu la tine, preşedinte TSD, cu un oarecare background în domeniu, ci la personaje precum Dunca sau Ioana Bran?

Da, ai dreptate, nu sunt vorbe mari… ci vorbe în care nici tu nu crezi.

Lasa un comentariu