15 ani de blogging și o aniversare pe care o dedic Bacăului

Astăzi împlinesc fix 15 ani de activitate publică la nivel local și simt nevoia să marchez acest moment măcar printr-o postare, căci celelalte lucruri pregătite le-am amânat în semn de solidaritate cu ce se întâmplă în Ucraina.

Pe 28 februarie 2007, deschideam un blog personal care avea să devină foarte repede o pagină dedicată jurnalismului cetățenesc la nivelul Bacăului. Totul a plecat de la pasiunea pentru fotografie, combinată cu setea adolescentină de a scrie despre lucrurile care se întâmplă sau nu la nivel local.

Același blog mi-a deschis apetitul ulterior pentru implicare civică, care la rândul ei m-a făcut să urmez studiile de administrație publică și să o apuc pe calea dorinței de a schimba lucruri și de a-mi pune amprenta în diverse domenii locale (educație, tineret, mobilitate urbană, anticorupție).

Fără să îmi dau seama, făceam politică și cochetam cu administrația locală încă de atunci. Însă am realizat asta mult mai târziu și nu pot decât să fiu bucuros că am avut șansa (cumpărându-mi un aparat de fotografiat cu economiile personale) și inspirația de a-mi urma pasiunile, ceea ce doresc tuturor elevilor și studenților care simt că vibrează cu un lucru sau cu un domeniu anume.

Pasiunile în continuare mă definesc și ele au fost încă de atunci elementele care îmi hrănesc dorința continuă de a face lucruri pentru alții, de a face schimbările pe care le doresc într-o comunitate pe care chiar o iubesc. Căci altfel nu ajungeam astăzi să mă uit în spate și să văd că am exact 15 ani de fotografiat Bacăul, de scris despre Bacău în toate aspectele sale și de răscolit în treburile publice ale acestui oraș zi de zi.

Așadar, această aniversare o dedic Bacăului.

Le mulțumesc tuturor celor care în toți acești ani m-au citit, mi-au transmis comentarii și reacții, m-au preluat, m-au criticat, m-au sprijinit, m-au votat, au crezut în mine și în lucrurile pentru care lupt și care în fond au fost parte ai acestei călătorii care cu siguranță va continua!

foto: Fox (Liviu Terinte, cel de la care am învățat tainele fotografiei)

cristian ghinghes bacau 600

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *