Un 2 decembrie tehnico-politic

Joi, 3 Decembrie 2015 | internet, Pareri personale | Comenteaza

După 16 ore de umblat prin Bucureștiul ăsta mare, am ajuns și eu acasă. E 1 noaptea, însă nu mă pot pune la somn înainte să arunc aici câteva dintre gândurile mele despre ziua care tocmai s-a încheiat.

Dimineață am dat buzna la sediul ActiveWatch, unde până după-amiază inclusiv am învățat niște lucruri foarte tari în cadrul cursului tehnic dedicat activiștilor, organizat de Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI): open data, open source și, partea mea favorită, cum să fiu total anonim pe internet, să nu fiu supravegheat și să îmi criptez comunicațiile. Informații numai bune pentru zile rele. SRI n-ar fi de acord. Sîc! :)

curs activisti internet apti

După o incursiune la un vin fiert, m-am dus la Frontline Club Bucharest, vizavi de DNA, la o dezbatere despre rezultatul protestelor #Colectiv și pașii care urmează după aceste mișcări de stradă. N-am putut să rămân la discuție, însă am vizionat în întregime documentarul “Everyday Rebellion”, o frumusețe de film care mi-a uns inima de/din stânga pe care trebuie neapărat să îl vedeți! Sunt plăcut surprins de alegerea organizatorilor.

Am încheiat seara vorbind la o bere despre Bacău: politică, schimbare, 2016.

În fine, am ajuns acasă cu multă energie și mai bogat cu două dispozitive tehnice: un stick USB care conține Tails 1.7, un sistem de operare la cheie care să mă ajute să îmi ascund oricând urmele pe internet (mulțumesc, ApTI!), respectiv cu un acumulator extern ASUS ZenPower (mulțumesc, S!), care sigur trebuie încărcat deoarece nu m-a ajutat deloc așa cum a venit din fabrică.

Lasa un comentariu