A fost semnat Contractul de finanţare pentru Schi Parc Slănic Moldova

Miercuri, 14 Decembrie 2011 | Bacau, foto, stiri, Video | 7 comentarii

Astăzi, Dragoş Benea (preşedintele Consiliului Judeţean Bacău) şi Constantin Apostol (directorul Agentiei de Dezvoltare Nord-Est) au semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru Pârtia de schi de la Slănic Moldova. Aceştia au precizat că lucrările vor dura 18 luni şi că în iarna anului 2013 vom putea să schiem la noi în judeţ.

Astfel, Consiliul Judeţean Bacău vrea să transforme Slănic Moldova dintr-o staţiune preponderent balneară într-un puternic centru de gravitaţie turistică. Proiectul Schi Parc cuprinde o pârtie de ski de aproape 1500 de metri, o instalaţie de transport cu cablu tip telescaun, o instalaţie de înzăpezit artificial, o instalaţie de iluminat pentru nocturnă, plus o clădire anexă.

Pârtia are o lăţime medie de 38 de metri. Capacitatea de transport a Telescaunului Slănic va fi de 1000 de persoane pe oră. Programul de funcţionare a pârtiei va putea fi extins până la ora 22:00, asta datorită instalaţiei de iluminat tip reflector echipate cu lămpi cu vapori cu mercur de 1000 W. Complexul de agrement va fi amenajat pe o suprafata de 7,2 hectare.

Valoarea totală a priectului este de 5 700 000 de euro, din care doar 2 600 000 contribuţia Consiliului Judeţean Bacău. Cum sună proiectul?

7 comentarii la “A fost semnat Contractul de finanţare pentru Schi Parc Slănic Moldova”

  1. George 16 Decembrie 2011 at 14:22 Permalink

    Super,super,super :) Acum sper sa se si realizeze 😐


Lasa un comentariu