Adevărul Răcoritor este că am avut nevoie de maică-mea ca să învăț cum se face popcorn

Vineri, 18 Aprilie 2014 | Pareri personale | 3 comentarii

În ciuda faptului că am riscat fie să amuz, fie să provoc, chiar să deranjez în unele situații, mereu am făcut o plăcere din a spune lucrurilor pe nume, adică să împărtășesc adevărul cu cei din jurul meu. De aici și dorința de a scrie pe blog, lucru pe care îl fac de mai bine de 7 ani de zile.

Ați văzut ultimele spoturi Sprite cu Adevărul Răcoritor (#refreshingtruth)? Sunt de-men-ți-a-le! Într-unul dintre ele, cel mai amuzant în viziunea mea, mesajul este că uneori avem nevoie de mamele noastre. Doi adolescenți se pregătesc să facă dragoste, iar tipul, nereușind să desfacă sutienul partenerei nici cu două mâini (hehe, mie mi se pare mai simplu cu o mână), o cheamă pe mama lui. Întrebarea este… de ce nu l-a ajutat fata? 🙂

Sincer să fiu, eu nu am avut nevoie de maică-mea și nici de altă persoană pentru asta, însă am apelat la ajutor ca să reușesc să-mi prepar acasă pasiunea mea culinară periodică, popcornul. Nu-mi place popcornul acela la pungă, gata preparat și care doar trebuie pus în cuptorul cu microunde, ci floricelele, popcornul făcut acasă, cu mâna mea, în ulei și cu puțin unt. Sarea este obligatorie, iar gustul autentic.

În urmă cu vreo 3 ani, când mi-am pus în cap să termin serialul 24 în câteva zile, am vrut să-mi fac popcorn. Cât de greu poate fi? ma întrebam eu. Fiind la liceu, încă locuiam cu părinții, dar aceștia erau plecați în oraș. Am pus ceaunul pe aragaz, am aruncat patru pumni de popcorn și, mare atenție, am turnat aproape jumătate de sticlă de ulei. Eu așa credeam, că am nevoie de mult ulei. Am așteptat 5 minute. Am așteptat 10. Trecuseră 15 și nu pocnea nimic. Cred că nu mai aveam mult până dădeam foc la casă. 🙂

Am oprit focul, am aruncat uleiul, la fel am făcut și cu grăunțele și m-am lăsat păgubaș. Când s-a întors acasă, vă dați seama că maică-mea a sesizat mirosul de ulei și nu numai. Efectiv am ars ceaunul. După dumnezeii standard încasați, mi-a arătat cum se face. Câteva linguri de ulei, nu o tonă de grăunțe, aștepți, și, când au pocnit toate, scoți ceaunul de pe foc.

Adevărul Răcoritor este că am avut nevoie de mama pentru a învăța să fac popcorn. Știu că e amuzant, dar totodată este un adevăr care trebuie să ne pună pe gânduri. Mai ales la vârsta asta, când suntem încăpățânați și credem că le știm pe toate, trebuie să ascultăm sfaturile celor care, până la urmă, ne-au adus pe lume.

De curând, iar am ars popcornul. Prietenii știu de ce.

iar am ars popcorn copy

3 comentarii la “Adevărul Răcoritor este că am avut nevoie de maică-mea ca să învăț cum se face popcorn”

  1. X 18 Aprilie 2014 at 20:31 Permalink

    Baiat bun, asculta de parinti. Branding personal too much?

  2. anonim 19 Aprilie 2014 at 08:56 Permalink

    Iar ai ars popcorn =)))

  3. Toma 19 Aprilie 2014 at 15:18 Permalink

    Pai cum sa fie racoritor ceva ce nu poti sa faci? :)))


Lasa un comentariu