Administrația Necula a ratat primul test al transparenței

Miercuri, 29 Iunie 2016 | Bacau | 2 comentarii

Mâine se împlinește exact o săptămână de la ședința de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Bacău din care fac parte și totodată o săptămână din mandatul lui Cosmin Necula, noul primar ales al Bacăului.

N-a fost o săptămâna ușoară, am avut inundații serioase în oraș, dar asta nu înseamnă că aparatul de specialitate condus de Cosmin Necula nu trebuie să își facă treaba sau să nu respecte legea. 

După o campanie electorală în care a ratat aproape toate dezbaterile între candidați (cu excepția celei organizate de Deșteptarea) și în care a făcut multe promisiuni, din care o serie legate de transparența decizională și comunicarea cu cetățenii (lucruri pe care de altfel le-am enunțat și eu în viziunea mea pentru dezvoltarea pe termen lung a Bacăului), administrația Cosmin Necula ratează cu brio o obligație din Legea 215/2001 a administrației publice locale: publicarea procesului verbal al ședinței Consiliului Local:

În termen de 3 zile de la terminarea şedinţei, secretarul unităţii administrativ-teritoriale afişează la sediul primăriei şi, după caz, pe pagina de internet a unităţii administrativ-teritoriale o copie a procesului-verbal al şedinţei. – Art. 41, alin. (7)

N-am arătat cu degetul direct spre Cosmin Necula pentru că nu el poartă vina pentru această primă sincopă în transparentizarea municipalității, ci secretarul Nicolae Ovidiu Popovici. Aici ar trebui să găsiți minutele Consiliului Local după cel mult 3 zile de la data ședințelor. Dacă tot ați promis transparență, ați putea începe prin respectarea obligațiilor prevăzute de lege!

Pe această cale, le aduc aminte PSD-iștilor din noul executiv care sunt lucrurile pe care le-au promis băcăuanilor vizavi de “transparența decizională și managementul administrativ“:

  • publicarea tuturor documentelor interne referitoare la cheltuirea banului public;
  • înregistrarea și publicarea pe site a ședințelor consiliului și ale comisiilor de specialitate;
  • sistem informatizat al managementului documentelor.

Pe această cale, le adaug și pe cele formulate de mine în campanie: platformă online cu toate contractele și investițiile publice din Primăria Bacău, evenimente periodice de consultare cu cetățenii, procedură exactă pentru cetățenii care vor să ia cuvântul la ședințele Consiliului Local. Mă voi ține de ele până când vor deveni realitate.

cosmin necula popovici consiliul local constituire

2 comentarii la “Administrația Necula a ratat primul test al transparenței”

  1. Razvan B. 29 Iunie 2016 at 20:18 Permalink

    Nu stiu tu, dar eu chiar nu am nicio asteptare de la PSD. Continua sa ne informezi si sa fii acolo cainele de paza al CL!

  2. Gogu 30 Iunie 2016 at 07:21 Permalink

    Sunt prinși cu Bâlciul Bacăului, iese ceva ciolanel căci bâlci de 2 saptamâni de la 89 încoace nu a mai văzut Orașul nostru!


Lasa un comentariu