Administrația Necula a tăiat 33% din locurile de parcare din Regulamentul de urbanism al municipiului Bacău

Vineri, 30 Decembrie 2016 | Bacau, stiri | 9 comentarii

Ieri, la ședința Consiliului Local al municipiului Bacău, în ciuda insistențelor mele și a pozițiilor clare pe care opoziția le-a avut în acest sens, majoritatea PSD+ALDE+PMP, la propunerea executivului condus de Cosmin Necula, a sluțit Regulamentul local de urbanism după bunul plac al dezvoltatorilor imobiliari și în dauna cetățenilor care se confruntă cu lipsa locurilor de parcare.

Mai precis, în cazul noilor construcții de locuințe, a fost redus numărul necesar de locuri de parcare de la 1,5 la 1/apartament. De asemenea, a fost redusă capacitatea minimă necesară pentru spațiul destinat depozitării bicicletelor de la 2 biciclete/apartament la doar una singură. Așadar, noile blocuri de locuințe vor avea cu 33% mai puține locuri de parcare și cu 50% mai puțin spațiu pentru biciclete.

Așadar, după domnul Dragoș Ștefan (inițiator al proiectului) și domnul arhitect Geliman (aparent mare susținător al dezvoltatorilor), o familie poate să dețină cel mult o mașină și o bicicletă.

cosmin-necula-dragos-stefan-sedinta-consiliul-local-bacau

Este un cadou de Anul Nou pe care administrația Necula, instalată de doar 6 luni la cârma orașului, ni-l face fără a avea în spate un studiu de impact sau măcar o motivație puternică și desigur, fără dezbatere publică. Primarul și viceprimarii au preluat vorbele arhitectului șef al municipiului: venim în sprijinul investitorilor. Foarte bine, e ok să venim în sprijinul investitorilor, dar la pietonii și la șoferii acestui oraș nu vă gândiți? Vă faceți că nu vedeți realitatea din teritoriu și tăiați din pix, de pe o zi pe alta, locurile de parcare din Regulamentul de urbanism?

Din păcate, amendamentul meu și al consilierului local Miclăuș privind scoaterea acestor modificări la regulament din proiectul cu numărul 24 de la ședința de ieri nu a fost adoptat, iar majoritatea condusă de Cosmin Necula a avut undă liberă să reducă spațiul de parcare de la viitoare proiecte imobiliare.

Așadar, 29 decembrie 2016 a fost o zi tristă pentru municipiul Bacău, în ciuda felicitărilor pe care le-am primit de la cetățeni pentru atitudine. Mulțumesc… dar la ce bune felicitările, când domnii menționați mai sus #schimbă din rău în mai rău politicile publice din oraș?

P.S.: mai țineți minte ce promitea primarul Cosmin Necula în campania electorală? Vă aduc eu aminte: 1000 de noi locuri de parcare! Nu știu cum dorește să ajungă la această cifră, mai ales că a început cu o tăiere masivă a acestora direct din fașă, adică din Regulamentul de urbanism, pentru investițiile viitoare.

Remember: Dubla apariție a lui Cosmin Necula în ediția VIP – Ai parcat ca un bou

cosmin necula parcari

9 comentarii la “Administrația Necula a tăiat 33% din locurile de parcare din Regulamentul de urbanism al municipiului Bacău”

 1. Adina 30 Decembrie 2016 at 13:17 Permalink

  Sincer, nu te-am votat pentru ca imi pareai prea tanar si neexperimentat… dar acum regret ca am pus stampila pe Cosmin… s-a dat de partea smecherilor, nu ma asteptam..

  • unu 30 Decembrie 2016 at 17:50 Permalink

   Ei nu te asteptai,te asteptai,pentru ca PSD e cel mai corupt partid din intreg mapamondul si cu toate astea,e votat in toata tara!!?!Amin!

 2. Sebastian 30 Decembrie 2016 at 16:26 Permalink

  O decizie rușinoasă, semn că această administrație este ușor de manipulat de mafia dezvoltatorilor imobiliari. ?

 3. Radu 30 Decembrie 2016 at 17:03 Permalink

  Noi, ceolalti care am jurat acum 27 de ani sa nu mai punem stampila pe ciuma rosie ne-am obisnuit cu cei ca voi care va aplecati dupa orice bombonica oferita inainte de campanii. Stim ca voi, cei care inca mai votati neo-comunistii inca nu v-ati maturizat iar din cauza voastra ne ducem de rapa, saracim pe zi ce trece, Nu aveti decat sa intrati putin cate putin in Africa, noi, ceilalti am ales sa plecam din tara asta plina de prosti saraci si asistati. Ramaneti cu minciunile astora pe care le inghititi din 4 in 4 ani.
  Sincer, ma mir cum mai rasare cate unul ca Ghinghes care inca mai crede ca poate schimba ceva. O sa se sature sa tot lupte cu morile de vant. Nu din cauza lor ne ducem de rapa ci din cauza voastra, cei care stampilati ciuma!!!!!!!!

 4. Cetatean 30 Decembrie 2016 at 17:04 Permalink

  O fi tăiat locurile de parcare dar posesorii de autoturisme chiar nu suferă deloc: parchează pe trotuar, pe spațiile verzi, pe treceri de pietoni si alte spații interzise. Nu-i asa ca avem o tara minunata cu niste locuitori respectabili, in frunte cu cei care ne conduc?

 5. Laurentiu 30 Decembrie 2016 at 19:02 Permalink

  Si deciziile astea nu pot fi contestate de cetateni?
  Cat mai votati partidul asta, oameni buni? Nu va invatati minte niciodata? Atunci mutati-va pe …. Luna, ca unii suntem satuli de specimenele Antena3 si RomaniaTv pana peste cap.

 6. Laurentiu 30 Decembrie 2016 at 19:07 Permalink

  A, si sa justifice cum vine aceasta masura in sprijinul investitorilor, ca eu chiar nu inteleg. Fac economie la material dar maresc pretul artificial la locuintele noi. Folosesc materiale de calitate indoielinica, si ocupa spatii care aveau cu o cu totul alta destinatie. Iar noi, cetatenii trebuie sa suportam, sa traim in conditii de ei stabilite, dupa ureche.

 7. Gabi 31 Decembrie 2016 at 03:07 Permalink

  Tipic Românesc, interesele de grup înainte de cele a populației, nu sunt destule probleme de rezolvat, acum ai grija celor care construiesc buncăre unul peste altul!!!
  Oricum al doilea mandat nu îl mai prinzi Domnule Necula, ai dovedit ca ești Pierde vara ca toți cei din PSD, mașinuțe noi, fițe, bănuți puși deoparte și ura!!!!

 8. Adrian 4 Ianuarie 2017 at 02:33 Permalink

  Asta e cadoul dl Necula pt dl Umbrarescu ce va construi Mall dar mai ales muuulte apartamente pe terenul fostei fabrici Pobac! Un cadou dezinteresat! “Sefu, mai serviti?”


Lasa un comentariu