Miroase a aer proaspăt la ID Fest 2014

Luni, 14 Iulie 2014 | Bacau, foto | 1 comentariu

După ce anul trecut a avut doar 6 trupe în concurs (dintre care 3 din Bacău), generația veche de la ID Fest a luat o decize inspirată, predând ștafeta tinerilor din organizare. Schimbarea se simte! Azi, la Teatrul Bacovia a avut loc ceremonia de deschidere a ediției cu numărului 15 de la Ingenious Drama Festival.

Despre ID Fest 2014 am vorbit pe larg ieri, când am postat programul și detaliile festivalului. Pentru a ilustra că începând de anul acesta se renunță la limba engleză și piesele se vor juca numai în limba română, prezentatorii Marius Șimon și Florin Cobzaru au intrat pe scenă la evenimentul de deschidere punând față în față cele două epoci de la ID Fest.

deschidere id fest 2014-1

Dacă Florin Cobzaru a vorbit numai în engleză și a îmbrăcat istovitoarea haină a celor 14 ediții desfășurate în limba engleză, energicul Marius Șimon a scos în față ce avem noi, românii, mai de preț, și anume limba română și două dintre obiceiurile care ne reprezintă: straiele populare și țuica. La cum s-au strâmbat cei doi pe scenă, aș fi tentat să cred că licoarea din sticlă era tărie. Sau chiar a fost? :)

Schimbările au fost punctate la deschidere de George Bejan, președintele Asociației Ingenious Drama, o funcție preluată de la Marius Motoca. George Bejan a primit la ediția de anul trecut un premiu pentru “For always being a professional”. Organizator șef (nu mai țin minte exact care era denumirea oficială) la ID Fest 2014 este Codrin Ciobanu, care în 2013 a primit distincția de cel mai bun organizator.

deschidere id fest 2014-6

Am ținut să precizez cine sunt oamenii din spatele ID Fest 2014 fiindcă eu, unul, sunt mulțumit de programul din acest an: 11 trupe, 5 spectacole la secțiunea one man show, 5 spectacole invitate, o tonă de petreceri și multe joculețe.

Primele spectacole cu public vor avea loc miercuri. Până atunci, participanții la festival, veniți din București, Timișoara, Suceava, Botoșani și Panciu, plus cei din Bacău, participă la ateliere de teatru cu traineri profesioniști. Am înțeles că se pune un mare accent pe educația alternativă. Așa să fie!

1 comentariu la “Miroase a aer proaspăt la ID Fest 2014”

  1. Dan 14 Iulie 2014 at 20:58 Permalink

    A prospături, breeee!


Lasa un comentariu